Blog

Ácsán Dhammanandó, a théraváda (az öregek tanítása) szerint működő angliai Amarávati kolostor igen tapasztalt szerzetese teliholdas hétvégi meditációs elvonulást tart Bajnán, augusztus utolsó hétvégéjén.

A teliholdas elvonulások rendje hagyományos mintát követ, vagyis a nemes csendet tartva, megfelelő útmutatásokat követően többnyire ülő és sétáló meditáció váltogatják egymást, esténként gyakran tanítóbeszédek hangzanak el, ahol alkalom nyílik kérdések feltételére is.

Az Action For Happiness csapata augusztusi boldogságnaptárával abban szeretne segíteni neked, hogy hozzájárulhass ahhoz, hogy egy kicsivel több kedvesség legyen a világban. Mi ebben a hónapban is  lefordítottuk, hogy Magyarországon is így legyen.

Tégy jót és légy jól!

A naptár ötletgazdája: Peter Harper.

A „Taikyo”, azaz Nagy Tudat nevet Szaladják István mesterétől, Taigen Shodo Harada Roshitól kapta.

„Elkötelezett, kritikus tömegre van szükség, ami kis csoportokban tud kikristályosodni…  ha öten vagyunk együtt, vagy hárman, vagy heten, akkor mindenki tudja, hogy neki abban nagyon kemény feladata van és megkeresi azt a pontot, ami az ő feladata. Szóval itt a felelősséggel van baj. Ez megint egy olyan fogalom, amiről nagyon keveset tudunk itt. A beavatás…   A beavatás szinonimája a felelősségnek. Tehát amikor kapsz egy beavatást, kapsz egy felelősséget”

Július 29-én vasárnap érdemes lesz ellátogatni az 56. javasünnepre, amelynek témája a magiar vallás, a vendég pedig Csöpel Láma, aki Mireisz Lászlóval fog beszélgetni a magyar és buddhista hagyomány szkíta gyökereiről Laár András minikoncertje után.

Bársony Bálint Artisjus és Fonogram díjas szaxofonos, zenész, zeneszerző...