Blog

"Szeretem az embereket arra bátorítani, hogy meditáljanak és találják meg a megfelelő egyensúlyt az erőfeszítés és az ellazulás között, és ne felejtsék ki a gyakorlásból a humort és a kedvességet sem".

Derek Rasmussen

Az Action for Happiness (Tegyünk a boldogságért!) olyan emberek mozgalma, akik elkötelezték magukat egy boldogabb és törődőbb társadalom felépítése mellett. Kaptunk tőlük egy boldogság-naptárt, ami minden januári napra javasol valamit azért, hogy boldogabbak legyünk, és másoknak is több boldogságot szerezzünk:

Buddhista útravalók: Adás és Jólelkűség

Nyilvános előadás és meditáció

Január 5. (péntek) 19:00-21:00

Az estet Gánti Bence tolmácsolja angolból magyarra. 

A karácsonyi héten minden nap, reggel és este metta, azaz szerető kedvesség, együttérzés és Maitri-meditáció lesz olyan nagy mesterektől, mint Ácsán Dhammanandó, Ácsán Dzsajaszáró, Ayya Khéma, Farkas Pál, Csöpel Láma, Tóth Zsuzsanna és Cser Zoltán. Elhangzik majd Hang Truong mester tanítása fiataloknak, Az ajándék, melyet adhatunk címmel. Itt lesz velünk Weiner Sennyey Tibor, A teljesség fele, avagy Weöres és Hamvas barátsága című, Nagymaroson, a Piknik Manufaktúrában elhangzott előadásával.

A Javas Hagyományörző Kör felajánlásaként három 2018-as Javas Falinaptárt sorsolhatunk ki a BuddhaFM hallgatói között. Aki az alábbi 3 kérdésre helyesen válaszol és elküldi nekünk a radio@buddhafm.hu címre, részt vehet a sorsolásban!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház Maitréja ünnepsége

A Tan Kapuja Buddhista Egyház hagyományos év végi, az eljövendő világkorszak Buddhája tiszteletére tartott ünnepségére szeretettel vár mindenkit. Idén fellép a Samsara Boulevard és Sztyepan Krisztyanov orosz szitárművész.