Blog

Elvonulásról, "visszatérésről", dharmagyakorlásról, mester-tanítvány kapcsolatról és egy könyv születésének körülményeiről Dusza Erikával Kovács Endre beszélget.

Tokai Zsófia A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Vallás-Bölcsész szakos hallgatója. Kutatási területe: Hogyan és miért kezeli helytelenül az intézményesített vallás a nők elleni, illetve a családon belüli  erőszakot. Külföldi példa alapján (ami feminista és buddhista alapelveken szerveződik), próbálja bemutatni a helyes eljárást családon belüli erőszak eseteknél illetve azt, hogy hogyan kéne megfelelő módon alkalmazni vallásos kontextusban is ezeket a segítő alapelveket. 

A kontempláció a megismerés mélyreható módszere, amelyet alkalmazhatunk a bennünket körülvevő világ, önmagunk, egy-egy irodalmi szöveg, vagy jelen esetben a buddhizmus szent szövegeinek, a Buddha beszédeinek, a szuttáknak a megismerésére is. A kontemplációban eggyé válunk az általunk megismerni kívánt dologgal, hogy meglássuk annak legbensőbb lényegét. Írtl Melinda és Varjasi Géza kísérlete kerül adásba a BuddhaFM rádióban. Szívesen fogadják a visszajelzéseket is. E-mail címünk radio@buddhafm.hu

Az adás időpntjai: ... hamarosan

Kihagyhatatlan és maradandó, színházi és spirituális élmény belépni a zónába Sztalker vezetésével. A Zsámbéki Színházi Bázis ismét kinyitja kapuit egy rövid időre az útkeresők számára. Sztalker Jámbor József rendezésében, korlátozott nézőszámmal augusztus 12-én 16 órakor angolul, 18 órakor pedig magyarul látható és tapasztalható!

Kik azok a zöld írók? Akik erdei ösvényeken járva ihletődnek leginkább, vagy a város dzsungelében gondolnak romantikával a természet csendjére? Élik, avagy képzelődnek titkos kertjeikről? Annyi biztos, hogy olyanok, akiknek fontos a természet, a fák, a hegyek, a folyók, és akik ezek védelmében tollat is ragadnak, pódiumokon szavalják verseiket. Szívükben pedig a zöld ezernyi árnyalata szikrázik...