Blog

Mire jó a hangtál? Miben segíthet a hangterápia? Hogyan szólit meg, hogyan ragad magával valakit egy hangtál? Hol és miből készülnek? Mik azok a kristályhangtálak? Járják végig az utat Bencsik Csaba Gergellyel és Varjasi Gézával a hangtálakkal való első találkozástól a hangtálterápiáig.

 

Az adások időpontja: 2018 április17-én kedden 08:07, szerdán 11:07, csütörtökön 14:07; pénteken 17:07; szombaton 12:07; április 23-án hétfőn 21:07

Kanalas Éva énekesnővel, az Adigzsi a Tuva Sámán c. film rendezőjével Varjasi Géza beszélget.

Az énekesnő elnyerte a népművészet mestere címet. Rendszeresen folytat gyűjtéseket Erdélyben, Kalotaszegen és a Mezőségen. Egyik fontos kutatási területe a moldvai archaikus énekek, imádságok. Ob és Jenyiszej folyók mentén élő Altaj-Tuva – Hakasz népcsoportok énekes hagyományát mutatja be 2008-as Ősi Hangok Ázsia Szívéből című filmjében.

Mesélj nekem! / Părestyé-m ocără! / Phen mange paramicha! címmel meseíró levelező versenyt szervez az általános iskolai felső tagozatos és a középiskolás korosztály részére A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium.

A Karen népcsoport Mianmar délkeleti, Thaifölddel határos részén él. Ez a terület ad otthont a világ egyik legnagyobb összefüggő trópusi esőerdejének. Ahogy a világon mindenhol, itt is komoly probléma az erdőirtás, melynek során az őserdő helyén mezőgazdaságot alakítanak ki. A helyi közösségek egyre inkább kezdik felismerni a szerepüket ebben a történetben.

Dobosy Antal: A Nincs-kapu – A zen buddhizmus klasszikus kóangyűjteménye jegyzetekkel, tanítással és kifejtéssel

Minden héten új kóannal jelentkezik a BuddhaFM.

KARMA TANPAI GYALCHEN MESTER lényegi tanításokat ad és isteni tűzszertartást, valamint más imákat vezet az egész világ spirituális fejlődéséért, békéjéért, egységéért és sürgető védelméért.

GYŐR
2018. április 14. (szombat) 14.00-17.00
Hotel Konferencia
Apor Vilmos püspök tere 3.
Információ: +36 20 2112 162