Blog

Bár a karácsony nem kifejezetten buddhista szokás, a közösségek mégis minden évben találkoznak és ünnepelnek. Ki karácsonyt, ki Maitréja ünnepet tart. Persze megrendezhetnénk az Elefánt fesztivált is, mi mégis inkább a fényt ünnepeljük. A buddhista ünnepekről itt olvashatunk. A Tan Kapuja Buddhista Egyház, a Buddhista Misszió és a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség ünnepi programjait szedtük egy csokorba hallgatóinknak.

- filmvetítés és beszélgetés Végh Józseffel

Terjesszük a kedvességet idén a karácsonyi időszakban! Ez a Tégy jót! decemberi kedvességnaptár a hónap minden napjára egy javaslatot tartalmaz, hogy hozzájárulhassunk a kedvesség terjesztéséhez a világban. Az ünnepek időszakának az emberi kapcsolatokról és egyszerű örömökről kéne szólnia, nem pedig a fogyasztásról.

A buddhizmus lexikona, - melynek szerzője Porosz Tibor - a Buddha tanítása és a théraváda irányzat szakszavait tartalmazza.

E nagyszerű és hiánypótló mű, melyből egy-egy szemelvény már a rádióban is adásba került itt megvásárolható!

Buddhista kozmogónia az Abhidharmában, a Tantrában és a Dzogcsenben címmel tart előadást John M. Reynolds

A három hegy egy-egy szimbólum: a Haguro hegy a jelent, a Gasszan hegy a múltat, a Judono hegy pedig a jövőt jelképezi. Ez a jamabusik, a szugendó híveinek tanítása. A szugendó egy ősi aszketizmusra épülő vallás, melyben összeér a hegyek tiszetelete, a buddhizmus, a sintoizmus és a taoizmus.