Blog

"A dalok a világ számos részéről hozott mantrákra épülnek, teljesen egyedi feldolgozásban hangzanak el. A különleges hangszerek mellett nagy szerepet kap a többszólamú éneklés. A meditatívtól a pörgős, transzos mantrákig sokféle hangzás, változatos ötletek teszik érdekessé a zenét.”

„Míg ott a tudatalatti és az érzelmek nagy tengerében elmerülő, megoldásokat kereső női alak bolyong a mélyben, itt már látjuk, hogy iránya van útjának, hogy felfelé tart valami megtalált kinccsel (serleg) a kezében.”

Biotechnológiai ösztöndíjjal ment Kínába. Filozófiai érdeklődése és a hagyományok iránti tisztelete miatt hamar átnyergelt a hagyományos kínai orvoslás egyetemi szintű tanulására, ami szerinte a kínai filozófia alkalmazott tudománya. 

A múlt század elején voltak olyan thai szerzetesek, akik úgy érezték, hogy a szerzetesi lét formálissá vált és szellemi értelemben ellaposodott. Úgy döntöttek, hogy visszatérnek az eredeti forráshoz.

.... minden évben több hónapos elvonulásokat tartok egy nepáli barlangban. Erről beszèlgetünk Varjasi Gézával.

A BuddhaFM rádió mantrapályázatának 2. kategóriája - azaz Mantra magyar nyelven - győzetese Tohai Andrea Gabriella. Az énekessel és társszerzőjével, Várkonyi Zsolttal Harlam Bálint beszélget.