Főoldal > Adigzsi a Tuva Sámán – Kanalas Éva filmje. Beszélgetés a rendezővel

Adigzsi a Tuva Sámán – Kanalas Éva filmje. Beszélgetés a rendezővel

Kanalas Éva énekesnővel, az Adigzsi a Tuva Sámán c. film rendezőjével Varjasi Géza beszélget.

Az énekesnő elnyerte a népművészet mestere címet. Rendszeresen folytat gyűjtéseket Erdélyben, Kalotaszegen és a Mezőségen. Egyik fontos kutatási területe a moldvai archaikus énekek, imádságok. Ob és Jenyiszej folyók mentén élő Altaj-Tuva – Hakasz népcsoportok énekes hagyományát mutatja be 2008-as Ősi Hangok Ázsia Szívéből című filmjében.

A rádióadás időpontja: 2018 április 16-án, hétfőn: 07:26; ismétlések: kedden 10:26; szerdán 13:26; csütörtökön 16:26; pénteken 20:26; szombaton 07:26; vasárnap 20:26

Az Adigzsi a Tuva Sámán c. film az archaikus és napjainkban is élő tuva sámánhagyomány, az Ojun nemzetségbéli Sii-oglu Adigzsi tuva kám mindennapi sámántevékenységét mutatja be a Szaján és a Tangdi-óla hegyláncai között élő őslakos tuva családok körében. A film főszereplője égi eredetű, örökölt tudású sámán. A helyszín: Oroszországi Föderáció, Belső-Ázsia, Dél-Szibéria, Tuva Köztársaság.

A film budapesti premierjére (április 21.) az Uránia moziban a jegyek már elkeltek, de foglalhatók május 6-ra.

A film facebook oldala

Jegyvásárlás

Kapcsolódó

Hírek

Metta meditációs elvonulás Magyarországon

METTA MEDITÁCIÓS ELVONULÁS MAGYARORSZÁGON 2024. június 13-16. Angol nyelven, magyar tolmácsolással „A gyűlölet soha nem ér véget gyűlölettel. A gyűlöletet egyedül a szeretet győzheti le.

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a