Főoldal > Amikor a Zsámbéki Színházi Bázis zónává változik: Sztalker – a behatolás története

Amikor a Zsámbéki Színházi Bázis zónává változik: Sztalker – a behatolás története

Sztalker – a behatolás története
Sétálószínházi előadás, melynek során a nézők bejárják a Bázist. Kényelmes cipő viselete javasolt!

2017. augusztus 11, 18.00 óra – angol nyelvű változat

2017. augusztus 12, 18.00 óra – magyar nyelvű változat

Műemlék Rakétabázis

Az alaptörténet követi a Sztrugackij-novella és a Tarkovszkij-film vonulatát: Valamikor 20 évvel ezelõtt ismeretlen, hatalmas erők – földönkívüliek, angyalok, ki tudja? – látogatták meg a bolygónak ezt az Isten háta mögötti szegletét, s egy pillanat alatt eltüntették az ott lakókat. A terület Zónává változott, a földi fizikának ellentmondó különös – és szinte minden esetben gyilkos – belső törvényekkel a külvilág elõl szigorúan elzárva. Csak Sztalker és a vele hasonszőrűek reszkírozzák meg – a Zónában talált földönkívüli itemekért kapott nyomorúságos keresmény reményében – a behatolást, s olykor-olykor útitársak becsempészésére is sor kerül, némi baksisért. A Zóna ugyanis titokzatos tulajdonsággal bír – közepén, a cirill-betűs varázsjelekkel telepingált Szobában (Kómnata) állítólag teljesülnek a legtitkosabb álmok, vágyak.

A darab világa a XXI. sz. elejének magyarországi viszonyaira hajaz. Ehhez képest a történetbeli Zóna a Bázis.

Vannak-e lehetõségeink, vagy sem? Jogosan panaszkodunk, vagy talán csak rinyálunk? Van-e remény, vagy az csak valami idegenszívű aknamunka? Az emberi alaptevékenységek tisztességes (és itt a hangsúly a már senki által pontosan definiálni nem tudott tisztességen van!) folytatásához is minimum szentnek kell lennünk. Van ez a Sztalker, aki azzá válik. És mi? Egyáltalán És mi?

A produkció fenntartja magának a jogot, hogy – amennyiben ezt az időjárási körülmények indokolttá teszik – az előadás beltéri, stúdió-változatát adja elő.

Szereposztás:

Sztalker: Jámbor József

Író: Boros Ádám

Tudós: Erdei Péter

Feleség: Zoltán Ildikó

Luger: Szinovál Gyula

Nő: Selmeczi Bea

 

Rendezte: Jámbor József

 

Stalker – The Tale of the Intrusion

– play in one pilgrimage –

 

There is a Zone. There is a Chamber where miracles come true. There are three men: the Stalker, the Writer and the Scientist.

 

Cast:

Stalker: Jámbor József

Writer: Boros Ádám

Scientist: Erdei Péter

Luger: Szinovál Gyula

Wife: Zoltán Ildikó

Woman: Selmeczi Bea

Directed: Jámbor József

A rendező ajánlója: 2017. JÚLIUS 24., hétfő 08:00, kedd 11:00, szerda 14:00, csütörtök 17:00, péntek 21:00, szombat 20:00, vasárnap 20:27

https://www.buddhafm.hu/blog/amikor-a-zsambeki-szinhazi-bazis-zonava-valtozik-sztalker-a-behatolas-tortenete

 

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a