KEDVESSÉG NAPTÁR 2018 - TÉGY JÓT DECEMBER

Terjesszük a kedvességet idén a karácsonyi időszakban! Ez a Tégy jót! decemberi kedvességnaptár a hónap minden napjára egy javaslatot tartalmaz, hogy hozzájárulhassunk a kedvesség terjesztéséhez a világban. Az ünnepek időszakának az emberi kapcsolatokról és egyszerű örömökről kéne szólnia, nem pedig a fogyasztásról.

Ezért mi lenne, ha kinyomtatnánk és megosztanánk másokkal ezt a naptárt, mint alternatív adventi kalendáriumot?

Terjesztenénk a kedvességet – és nem szaporítanánk a szükségtelen műanyaghulladék, vagy az elfogyasztott édességek mennyiségét.

Az Action For Happiness csapata ebben a hónapban azzal lepett meg minket, hogy magyar nyelvre is lefordították és a honlapjukon elérhetővé tették a naptárt. Így a nyomtatható pdf változatot innen letölthetik.

 

A naptár ötletgazdája: Peter Harper.

Az Action for Happiness (Tegyünk a boldogságért!) olyan emberek mozgalma, akik elkötelezték magukat egy boldogabb és törődőbb társadalom felépítése mellett. Gyökeresen másfajta életet szeretnénk látni: ahol az emberek kevésbé törődnek azzal, mit szerezhetnek meg csak maguknak, és többet foglalkoznak mások boldogságával.

Az Action for Happiness azt kéri...

... hogy legyünk szeretetteliek, együttérzőek és őszinték, adjunk örömet, enyhítsük a bánatot és teremtsünk egy új holnapot.

Legyen a vágyunk, iránytűnk és célunk valamennyiünk boldogsága!

 

"Az élet különféle területeiről hozzuk össze a hasonlóan gondolkodó embereket, és a legfrissebb tudományos kutatásokra alapozva segítünk nekik, hogy a gyakorlatban akcióba léphessenek. Számos terület, így a pszichológia, oktatás, közgazdaságtan és társadalmi innováció vezető szakértői támogatnak bennünket. A mozgalom tagjai egyszerű fogadalmat tesznek: igyekeznek több boldogságot teremteni környezetükben. Mi biztosítjuk az ötleteket és forrásokat, hogy segítsük őket ebben otthon, a munkahelyükön vagy a közösségükben. Sok tagunk helyi csoportokat szervez, hogy együtt cselekedhessenek.

Nem tartozunk vallási, politikai vagy üzleti szervezetekhez, és bármilyen (vagy semmilyen) hitű embert szívesen látunk, a társadalom bármely részéből. 2010-ben alapította a mozgalmat Richard Layard, Geoff Mulgan és Anthony Seldon. Védnökünk a Dalai Láma."