Főoldal > Búcsúzunk

Búcsúzunk

Elhunyt Skuczi László, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára.

Skuczi László a Ráday Pál Gimnázium és a Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára volt, tanított többek között történelmet, vallástörténetet, aikidót, japán nyelvet és néptáncot. A japán kultúra gyerekkori szerelme volt, többször járt Japánban, de Tibetet, Nepált, Bhutánt és Thaiföldet is beutazta. Kalandjai nyomán született a Buddha Tenyerén című könyve. A hazai aikido-történelem és a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületének meghatározó alakja volt.

Kollégája, Dr. Szabó Balázs így méltatja: „Laci ott volt mindig, mindenhol, a banketteken táncolt, Japánban idegenvezetett, hozzátartozott a tájképhez. […] a szerénysége, elkötelezettsége minden tiszteletet megérdemelt, sohasem tolta magát előtérbe de mindig ott volt, segített, számítani lehetett rá.”

Skuczi László 55 éves korában távozott közülünk. Búcsúztatása május 20-án, 11.15-kor lesz az Újköztemető szóróparcellájában.

Kapcsolódó

Hírek

Metta meditációs elvonulás Magyarországon

METTA MEDITÁCIÓS ELVONULÁS MAGYARORSZÁGON 2024. június 13-16. Angol nyelven, magyar tolmácsolással „A gyűlölet soha nem ér véget gyűlölettel. A gyűlöletet egyedül a szeretet győzheti le.

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a