Főoldal > Thich Nhat Hanh csendes békemenetet tartott Los Angelesben

Thich Nhat Hanh csendes békemenetet tartott Los Angelesben

Szeptember 9-én Thich Nhat Hanh közössége “Sétálj velem a békéért” címmel sétálómeditációt tartott. A rendezvény egy turné része, mely körbejárja az Egyesült Államokat.

Ötven szerzetes és apáca Plum Village-ből, és más kolostorokból azért gyűlt össze, hogy a csendes sétával segítsék a faji és vallási összetűzések okozta trauma feldolgozását.

Ahogy írják, a séta alatt minden lépés a béke megvalósítása, egyúttal ima a harmóniáért. A csendes séta nem a tábláké és a transzparenseké. A séta nem petíció, vagy demonstráció. Azért van, hogy egyesítse a szíveinket, táplálja közösséghez tartozásunkat, és eloszlassa félelmünket és izolációnkat.

Az esemény szervezői buzdítottak mindenkit, akinek fontos a béke, hogy csatlakozzon. A vallási hovatartozás, vagy a bőrszín nem számít, mert -mint mondják- saját magunk és mások téves megítélése az alapja a félelemnek, gyűlöletnek, kirekesztésnek és az erőszaknak.

A sétát a Thich Nhat Hanh-ról szóló új dokumentumfilm bemutatója követte. A “Walk With Me” címre keresztelt film a vallási vezető gyakorlatáról szól, és a híres brit színész, Benedict Cumberbatch narrálja. A film előzetesét többek között itt lehet megtekinteni. 

Forrás: Lion’s Roar
Készítette: Harlam Bálint

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a