Főoldal > Buddhista Művészeti Műhely

Buddhista Művészeti Műhely

Február 16-tól művészeti műhely indul a Tan Kapuján. A hetente jelentkező programon mindenféle művészeti előképzettség nélkül, elvárásmentes légkörben lehet az alkotói folyamatot gyakorolni, és közben észrevétlenül fejleszteni a készségeket, a koncentrációt, a kreativitást.

A munka nagy része buddhista szemléletbe ágyazott feladatok művészi eszközökkel való csoportos megoldása lesz. Nincs frusztráció, nincs elvárás; magán az alkotói folyamaton van a hangsúly. Az érdeklődők olyan speciális művészeti módszert ismerhetnek meg, ami összekapcsolja a lélegzetet a mozgással és a zenére való alkotással. A műhelymunka célja, hogy az így megismert technikákat a későbbiek során is alkalmazhassa bárki alkotóterápiaként, kreativitásfejlesztésként, egyedül, csoportban, gyerekekkel, felnőttekkel. Kialakítható napi praxisként, vagy az oktatói munka során, új módszertani elemként. A résztvevők olyan kompetenciákat és módszereket sajátíthatnak el, amelyek elősegítik a hatékonyabb tanulást, a buddhista önismeretet, a kreatív, szerteágazó gondolkodást, az önkontrollt, valamint segítik a traumák feldolgozását. Az ember befogadóbb, együttérzőbb, nyitottabb lesz.

A foglalkozások heti két órás elfoglaltságot jelentenek, csütörtökön és/vagy pénteken 15 órától, maximum 10 fős csoportban.

Helyszín: A Tan Kapuja Buddhista Főiskola kollégiumának K2-es terme.

Tiszteletdíj: Felajánlás alapú (500 – 1000 Ft között alkalmanként).

Tervezett kezdési időpont: február 16. péntek

Jelentkezési határidő: február 5.

Az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni, jelentkezni:
+36 20 3155522
orosz.helga4@gmail.com

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a