Főoldal > Sebastian Wahlhuetter Imazászló-projektje

Sebastian Wahlhuetter Imazászló-projektje

A tibeti imazászlók nem pusztán vallási szimbólumok, hanem a békét, együttérzést, erőt és bölcsességet hirdetik és erősítik, és sokfelé lengenek a Himalája égbe nyúló hegycsúcsain – írja a walhlhuetter.net. A tibetiek hite szerint a zászlókra írt mantrák a szél segítségével jóakaratot és együttérzést terjesztenek az egész világban. Ezért hiszik úgy, hogy az imazászlók mindenki javát szolgálják, és gyakran teszik ki őket magas helyekre, ahol a szél könnyen beléjük kap.  

Az imazászlók öt színe hagyományosan szigorú sorrendben követi egymást, és a színek mindegyike egy elemhez kapcsolódik: kék (égbolt, űr), fehér (levegő, szél), piros (tűz), zöld (víz) és sárga (föld). A tibetiek szerint az öt szín egyensúlya egészséget és harmóniát hoz létre.

Sebastian Wahlhuetter projektjében emberi imazászlót hoztott létre, amely a harmónia megteremtésének eredeti elképzelését követi, a hegyi sportok iránti tisztelete kifejezésére. A projektben tíz atléta vett részt, akik a hagyományos színekhez hasonló színű öltözéket viseltek, minden színt kétszer jelenítve meg a sorban.

Hogy ez lehetséges és biztonságosan megvalósítható legyen, speciálisan megerősített hevedert feszítettek ki, amely elbírta a közreműködő atléták súlyát. A megvalósítás a Vienna Slackliners (Bécsi Kötélakrobaták) csoport érdeme (gratulálunk és köszönjük!).

Koncepció és fénykép: Sebastian Wahlhuetter, Image ©: Sebastian Wahlhuetter Photography | @Swahlhuetter | www.wahlhuetter.net

Kötélzet terve és atléták: Vienna Slackliners

Fordította: Tari Zsuzsanna

Készítette: Horváth M. Zsófia

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a