Főoldal > Hannah – A buddhizmus útja Nyugatra

Hannah – A buddhizmus útja Nyugatra

A budapesti Premier Kultcafé mozijának műsorán 2018. augusztus végéig látható a Hannah – A buddhizmus útja Nyugatra című film. A Premier Kultcafét –mely Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosságbarát kulturális és közösségi tere art mozival, kávézóval, és egy modern technikával felszerelt rendezvényteremmel– a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány üzemelteti, integrált munkahelyként. Az alapítvány programja a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása, a fogyatékossággal élő emberek társadalmi és munkahelyi integrációja.

A mozi art- és dokumentum filmekkel, színházi előadások közvetítésével, valamint komoly- és könnyűzenei koncertfilmekel várja az igényes filmkultúra iránt érdeklődőket.

A Hannah – A buddhizmus útja Nyugatra című filmet a Tibet Európa Alapítvány forgalmazásában mutatják be heti 2-3 előadásban.

A film középpontjában egy egyedülálló és inspiráló szerelmi történet, Hannah és Ole története áll, akik 1968-ban első nyugati tanítványai lettek Őszentsége a 16. Karmapának, majd töretlen odaadásukkal segítették ezt a hagyományt Nyugatra hozni. A film egy nagyszerű asszony életútját jelentíti meg egy forrongó világ színterén: elkísérjük Európából és Észak-Amerikából a közép-európai kommunizmus bukásán keresztül a dél-amerikai gerillákig. Szembesülünk a kérdéssel, szabad-e szentként kezelni valamit, csak azért, mert tibeti; és megtapasztaljuk, hogyan tud a tetteinkben megnyilvánuló buddhista szabadságvágy válasz lenni a világ aktuális kérdéseire.

Az alkotók bejárták Indiát, Nepált, a Távol-Keletet és Európát azért, hogy interjúkat készítsenek, valamint rekonstrukciókon keresztül létrehozzanak egy élő dokumentumfilmet, amely Hannah és Ole több mint 35 éves aktivitását mutatja be. Ám mindenekelőtt ennek az egyedülálló nőnek az erejét és inspirációját szeretnék átadni.

A májusi előadások időpontjai:

05.14. 18:00

05.16. 19:30

05.18. 19:30

05.19. 15:30

05.24. 17:30

05.27. 14:00

05.30. 18:30

Jegyárak: 

Teljes árú: 1200 Ft

Kedvezményes (diák, 60 év felett): 980 Ft

A jegyek megvásárlásával a fogyatékossággal élők munkavállalását támogatják.

Cím: Budapest VIII., Üllői út 2-4. (Akadálymentes bejárat a Baross u 1. felől.)

Jegyfoglalás a +36/30 2506692-es telefonszámon lehetséges. A nagy érdeklődésre való tekintettel mindenképpen érdemes előzetesen foglalni. A helyszínen elővételes jegyvásárlásra is van lehetőség. 

30 fős vagy nagyobb létszámú csoportoknak –előzetes egyeztetés alapján– egyéni időpontra szervezett vetítést is tudnak tartani.

 

Hannah: Buddhism’s Untold Journey – Official Hungarian Trailer from Connected Pictures on Vimeo.


Forrás: Premier KultCafé
Készítette: Harlam Bálint

Kapcsolódó

Hírek

Metta meditációs elvonulás Magyarországon

METTA MEDITÁCIÓS ELVONULÁS MAGYARORSZÁGON 2024. június 13-16. Angol nyelven, magyar tolmácsolással „A gyűlölet soha nem ér véget gyűlölettel. A gyűlöletet egyedül a szeretet győzheti le.