Főoldal > A Dalai Láma, a tudós (The Dalai Lama scientist) – filmajánló

A Dalai Láma, a tudós (The Dalai Lama scientist) – filmajánló

Őszentsége születésnapjától, július 6-tól kezdve bő egy hétig, július 14-ig ingyen streamelhető a Dalai Lámáról készült portréfilm – számol be a Buddhistdoor.net. A dokumentumfilm világpremierje 2019. augusztusában volt a 76. Velencei Filmfesztiválon. Azóta több díjat is nyert. A London Independent Film Award legjobb dokumentumfilmjének járót idén, a S.N.O.B. Film Festival legjobb filmnek járó díját még tavaly.
    A bemutató a Dalai Láma 85. születésnapja alkalmából egy éven keresztül tartandó eseménysorozat része. Az egyéb eseményekről, közelgő rendezvényekről az évforduló kapcsán tájékoztatást adunk hamarosan.
    A filmet írta és rendezte Dawn Gifford Engle. Egyelőre csak a trailer tekinthető meg itt, de írjuk fel a naptárunkba a július 6-14-ét, nehogy lemaradjunk a teljes moziról. A film angol nyelvű és számos más nyelvű felirat is választható lesz hozzá, sajnos magyar nem.

Forrás

 

Kapcsolódó

Hírek

Metta meditációs elvonulás Magyarországon

METTA MEDITÁCIÓS ELVONULÁS MAGYARORSZÁGON 2024. június 13-16. Angol nyelven, magyar tolmácsolással „A gyűlölet soha nem ér véget gyűlölettel. A gyűlöletet egyedül a szeretet győzheti le.

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a