Blog

„...Ha képesek lennénk arra, hogy csak a Helyes Beszédet gyakoroljuk, megváltozna az életünk, megváltoztathatnánk a világot, és megvilágosodnánk...."

„Szoktam mondani, ahogy Bangkoktól eltávolodunk, úgy mindig exponenciálisan nő a spirit a
templomokban. Mert persze vannak a nagyon felkapott bangkoki templomok, de ezek elsősorban
turista látványosságok.”

"Egy ilyen helyzetben, amiben ma találja magát az emberiség, nem is nagyon van más alternatívája, mint megkeresni azt a még lehetséges egyetlen utat, ami esélyt ad arra, hogy ezeket a folyamatokat visszafordítsuk."

Gánti Bence klinikai szakpszichológussal, az Integrál Akadémia és az Integrál konferenciák alapítójával, a Ken Wilber által létrehozott integrál szemlélet magyarországi képviselőjével, Ken Wilber tanítványával A buddhizmus című könyvéről beszélgettünk. A könyv a négy nagy buddhista irányzat leírását tartalmazza színes képmelléklettel, a buddhizmus lélektanát és spiritualitását is bemutatja, utolsó harmada pedig beavat a meditációs gyakorlatokba is.

Riporter: Bende Zsuzsanna

„Én átbillenek az introvertált felé, tehát ez nem fekete-fehér, hogy remete vagyok, vagy meztelenül rohangálok a Deákon. Én alapállapotomban befelé forduló, megfigyelő típus vagyok.”

"Megvan a képességünk arra, hogy belső szabadságra leljünk a Buddha tanításait követve. Úgyhogy most szeretném azt kívánni mindannyiótoknak, hogy..."