Hírek

A világjárvány egyik hozadéka, hogy az egymástól való elszigeteltség miatt rákényszerültünk az online eszközökön keresztüli kapcsolattartásra. Noha a járvány hazánkban és a környező országokban lecsengeni látszik, a hatósági korlátozó intézkedések jelentősen csökkentek, több közöség megtartotta az online térben való jelenlétét. A Dhammadípa közösség és az Egy Csepp Szangha (One Drop Zendo) csak két példa a hazaiak közül, akik továbbra is élnek a technikai lehetőséggel és rendszeresen tartanak elvonulásokat, meditációt.

Dzsampel Lödoj, a VIII. Kambi Láma Tuva fővárosában, Kizilben hunyt el, június 23-án, mindössze negyvenöt évesen...

„Szeretnék nagyon boldog születésnapot kívánni Őszentségének a XVII. Gyalva Karmapának! Legyen megvilágosodott aktivitásod virágzó és élj soká minden érző lény javára!"
                    Mingyur Rinpócse

A tibeti kínai hatóságok elrendelték az imazászlók megsemmisítését a régióban. Máig ez Kína egyik legközvetlenebb támadása a tibeti kultúra és vallásos hit látható szimbólumai ellen – állítja egy helyi forrás.
A kampány, amit „viselkedési reform” programnak hívnak, júniusban kezdődött a ...

Egy Hupej tartománybéli 1300 éves kolostor szerzetesei a szociális médiát hívták segítségül arra, hogy helyiek százainak segítségét kérjék a túlságosan is bő termést hozó zöldségeskertjük szüreteléséhez, ezeket a növényeket még a koronavírus járvány alatt ültették el...

Július 6-án ünnepli Őszentsége a Dalai Láma 85. születésnapját. Ez alkalomból ő lep meg minket születésnapi ajándékkal, egy tizenegy számból álló zenei albummal....