Főoldal > A Twitteren is terjed a buddhizmus

A Twitteren is terjed a buddhizmus

Több, mint egymillió Twitter-követője van a koreai zen-szerzetesnek, Haemin Szünyimnek, aki úgy tartja, modern, felgyorsult világunkban sokakhoz csak így lehet eljutni.

Haemin Szünyimet gyerekkora óta érdekelte a buddhizmus, de csak az Egyesült Államokban eltöltött egyetemi évei alatt kezdett rendszeresen gyakorolni. Koreába visszatérve kolostorba vonult, később pedig fiataloknak tartott csoportterápiás foglalkozásokat.

Itt szembesült vele, mennyire hatékonyan tudja megszólítani ezt a korosztályt a közösségi médián keresztül.

A rövid, velős bölcsességekkel kapcsolatban így ír: “Sokkal könnyebb nekem négy-öt mondatban megfogalmaznom a gondolataimat. Manapság az embereknek nagyon rövid a figyelmük, így ez tetszik nekik.”

Haemin Szünyimnek könyve is megjelent, mely már 3 millió eladott példánynál jár. A könyvben ezeket a bölcsességeket gyűjtötte össze.

Legfontosabb üzenetének azt tartja, hogy le kell lassulnunk és egy kicsit jobban odafigyelnünk magunkra és a környezetünkre. Erre utal könyvének címe is: “A dolgok, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz. (The Things You Can See Only When You Slow Down)”.

 

Forrás: Telegraph

Fordította:

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a