Főoldal > Tibetet is lezárták a koronavírus miatt

Tibetet is lezárták a koronavírus miatt

Bár a Tibeti Autonóm Régió sokáig érintetlen maradt a Kínában terjedő koronavírus-járványtól, a múlt héten itt is szigorú intézkedéseket vezettek be a járvány kordában tartása érdekében, melynek keretében az összes kolostort is bezárták.

Hétfő reggelig legalább 17 000 a megbetegedések, és 362 a betegséggel összefüggő halálesetek száma világszerte. December óta már 25 országban jelent meg a vírus; Kínában több, mint 60 millió ember él olyan területen, ahol szigorú kijárási tilalom van érvényben.

Coronavirus infections in China have been steadily growing. From John Hopkins CSSE

A hatóságok azt tanácsolják, hogy mindenki kerülje el Tibetet a járvány idején, mert itt bár kisebb a népsűrűség, mint Kína más tartományaiban, a magassággal összefüggő oxigénhiány és a hideg levegő súlyosbítják az influenzaszerű tüneteket, így adott esetben a koronavírus okozta megbetegedésből való felépülés esélye is csökken.

Tibetben mindent igyekeznek megtenni a járvány elterjedésének megelőzése érdekében, így például az összes turistacélpontot lezárták, az újonnan beutazóknak pedig egy kötelező, 14 napos karanténon kell átmenniük a szálláshelyükön, ami alatt folyamatos vizsgálatnak kell alávetniük magukat.

Egy helyi lakos azt nyilatkozta a Radio Free Asia hírportálnak, hogy Lhászában szinte üresek az utcák: „A legtöbb teaház és étterem bezárt, valamint sokaknak az a feladatuk, hogy megelőzzék a tömegek kialakulását az utcákon, ezzel útját állva a fertőzés terjedésének”.


Forrás: Buddhist Door, CNN

Kapcsolódó

Hírek

Digitalizálásra kerül a Tripitaka Koreana

A koreai Kulturális Örökségvédelmi Hivatal bejelentette, hogy digitalizálni fogják a legteljesebb koreai buddhista szentiratgyűjteményt, a Tripitaka Koreana-t. A Hármas Kosár szövegének, a Tripitakának a nyomtatására

Hírek

Szamjak Mahádán fesztivál Buddha szobrokkal Nepálban

Március 14-én ünnepelték a nepáli buddhisták a Szamjak Mahádán ünnepet Lalitpurban, Nepál negyedik legnépesebb városában, amelyre különböző szentélyekből összesen mintegy 140 Buddha szobrot gyűjtöttek egybe.