Főoldal > Hongkong lehet az új Tibet

Hongkong lehet az új Tibet

Hongkong most ugyanazzal a sorssal néz szembe, amivel annak idején Tibet, amikor Kína rájuk erőltetett egy új biztonsági törvényt, ami kriminalizált minden függetlenségi törekvést – mondta a száműzetésben élő tibeti kormány miniszterelnöke.
Lobsang Sangay szerint Kína most ugyanúgy téveszti meg Hongkongot, ahogyan a tibeti embereket csapta be 1951-ben, amikor autonómiát ígért.
Kína ígéretet tett arra, hogy figyelembe veszi a tibeti nép akaratát, amit egy 17 pontból álló megegyezésben rögzítettek hét évtizede, de ahelyett, hogy enyhítettek volna az elnyomó törvényeken, teljes mértékben aláásták a himalájai királyság szabadságát – állítja Sangay.

Kép forrása: i24news

„Ha végig tekintesz Tibet kínai elfoglalásán és az azt követő eseményeken, most megismétlődni látod azokat Hongkongban” – mondta az 51 éves politikus az AFP-nek az indiai Dharamszalában ahol a száműzetésben lévő kormány székel és ahol a tibeti szellemi vezető a Dalai Láma is otthonra lelt.
„Az egy ország két rendszer elve volt ígérve Tibetnek is. De abban a pillanatban, ahogy a tibeti vezetők kényszer hatására aláírták a dokumentumot a 17 pontból álló megegyezés mindegyike meg is lett szegve.”
„Ugyanezt látjuk Hongkongban is. Alapvető törvények lettek megígérve az embereknek, de amint láthatjuk az összes beígért jog folyamatos megsértése folyik Hongkongban.”
2020. július 8. szerda

Forrás
Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Egyszázalék – 2024

A Tan Kapuja Buddhista Egyház technikai száma 0255 – Köszönjük szépen, ha adója egy százalékával fenntartónkat támogatja! Az állampolgárok az idei évben is felajánlhatták személyi