Főoldal > Őszentsége gratulációja

Őszentsége gratulációja

Idén az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) kapta a Nobel-békedíjat az éhínség háborús fegyverként való alkalmazása ellen vívott harcának elismeréseként.
    Őszentsége a Dalai Láma a szervezet vezetőjéhez, David Beasleyhez írt levélben gratulált, amiről hivatalos oldala tudósít:
    „Ez a szervezet, a világban jelenlévő éhezés csökkentésében betöltött létfontosságú szerepének járó elismerés. Az akár háborúk vagy természeti katasztrófák miatt kialakuló szegénység, éhezés és alultápláltság megszüntetésére irányuló tevékenységükön keresztül, a Világélelmezési Program (WFP) a leginkább rászorulók és a legsebezhetőbbek számára nyújt segítséget. Békét és enyhülést visz oda, ahol gyakran csak kétségbeesés van.
    A Nobel Bizottság elismerése emlékeztet mindannyiunkat saját felelőségünkre is, hogy megtegyünk minden tőlünk telhetőt a szegény és a gazdag közötti szakadék szűkítéséért.
    A jelenlegi globális egészségügyi válság is emlékeztet minket arra, hogy az egész emberiséget érintő fenyegetéseket közösen kell kezelnünk, mivel mindannyian boldogok akarunk lenni és meg akarunk szabadulni a szenvedéstől. Az éhség és a szegénység csak nemzetközi összefogás talaján állva szüntethető meg. Az emberiség egységében szilárdan hívőként az a buzgó reményem, hogy az idei Nobel-békadíjat elnyerő Világélelmezési Program példája inspirálni fog minket azon törekvéseink megerősítésében, hogy senkit sehol se hagyjunk éhen halni.”

Forrás

 

Hírszerkesztő Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Digitalizálásra kerül a Tripitaka Koreana

A koreai Kulturális Örökségvédelmi Hivatal bejelentette, hogy digitalizálni fogják a legteljesebb koreai buddhista szentiratgyűjteményt, a Tripitaka Koreana-t. A Hármas Kosár szövegének, a Tripitakának a nyomtatására