Főoldal > Elmélet és gyakorlat – Beszélgetés Dr. Czike Klárával a Nyitott Tudat Buddhista Közösségvezetőjével

Elmélet és gyakorlat – Beszélgetés Dr. Czike Klárával a Nyitott Tudat Buddhista Közösségvezetőjével

„…a mettával, amit én egyfajtameditációs csúcstechnológiának gondolok, képesek vagyunk gyerekkori traumákat feldolgozni, képesek vagyunk a jelen pillanat hétköznapi problémáira ránézni, és meglátni, és benne maradni az érzelemben, megtanulni újra kapcsolódni az érzelmekkel,amit hát ugye egy rendes 30-40 éves ember már jól lehasít magáról, tehát nem kapcsolódik. Aztán persze a tudattalanból jönnek fel a dolgok és egyre több nehézség van 40 éves kor felett, ha ezzel az ember nem foglalkozik. És a metta pont ezt csinálja: újra összekapcsol az érzelmeimmel és mivel a saját érzelmeimhez újra odatalálok, ezért egészen máshogy tudok ránézni mások érzéseire is.”

 

Dr. Czike Klára, a Nyitott Tudat Buddhista Közösség és a Pandita Meditációs Központ vezetője,szociológus és buddhista tanító, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola egykori hallgatója, Tiszteletreméltó Dhammaszámi tanítványa, théraváda technikák oktatója.

Riporter: Bende Zsuzsanna

Az adás és az ismétlések időpontja:

2021. NOVEMBER 23., KEDD 07.10

2021. NOVEMBER 24., szerda 10.10

2021. NOVEMBER 25., csütörtök 13.10

2021. NOVEMBER 26., péntek 16.10

2021. NOVEMBER 27., szombat 11.10

2021. NOVEMBER 29., hétfő 20.10

 

 

Kapcsolódó

Hírek

Penpa Cering és Emmanuel Macron találkozója Párizsban

Emmanuel Macron, francia köztársasági elnök Élysée-palotában találkozott az európai körútja során odalátogató Szikjong Penpa Ceringgel, a száműzetésben élő tibeti parlament kormányának, a kasagnak az elnökével,