Főoldal > 174 rókából buddhista szerzetes lett

174 rókából buddhista szerzetes lett

Egy elszánt aktivista erőfeszítéseinek, és sokak nagylelkű adományainak köszönhetően megmenekülni látszik az a 174 fehér róka, akiket nyomorúságos körülmények között találtak egy telepen, ahol bundájukért tartották őket.

174 Foxes Rescued From Fur Farm Rehomed at Buddhist Sanctuary

A szerencsés mentőakció Kínában történt, ahol egy BoHe nevű állatvédő megtudta, hogy egy rókatelepet be akarnak zárni a csökkenő bevételek miatt. A fehér rókákat gyönyörű bundájuk miatt tenyésztették, hogy ezzel kiszolgálják a ruházati cégeket. A megváltozott vásárlói szokások miatt azonban a telep veszteséges lett, így a tulajdonos bezárta a vállalkozást. A rókákat azonban, mivel fogságban születtek és soha nem töltöttek egy percet sem a vadonban, nem lehetett csupán elengedni, mert éhen pusztultak volna.

A telep tulajdonosa nem talált módot az állatok elhelyezésére, így a rókákra a pusztulás várt.

Miután BoHe személyesen is meggyőződött és videofelvételeket is készített a körülményekről, felhívást tett közzé segítője, Karen Gifford útján a Facebookon. Az adománygyűjtő akció sikeres volt, így BoHe meg tudta venni az összes rókát, és még tápra is futotta a befolyt pénzből.

Karen Gifford's portrait.

Az állatok elhelyezését hosszú távon saját kutyamenhelyén képzelte el, ahol már most is több, mint 2700, a kutyahús-kereskedőktől megmentett kutyát tart. Egy közeli buddhista kolostor azonban felajánlotta, hogy befogadja a rókákat, ha BoHe továbbra is gondjukat tudja viselni. Így a 174 fehér róka most a buddhista kolostor lakója lett, ahol a szerzetesek rendszeresen meditálnak és énekelnek a társaságukban.

Ezen az oldalon BoHe továbbra is szívesen fogad adományokat a befogadott állatok etetéséhez.

Ez pedig a Fur Free Society, ami azért küzd, hogy felismertesse az emberekkel, milyen kegyetlen dolog a szőrmeipar.


Forrás: Live Kindly, Karen Gifford Facebook, BoHe Animal Rescue, Fur Free Society

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a