Ki mondta? Khloé Kardashian vagy egy buddhista szerzetesnő?

Ma négy jótanácsot mutatunk be, aminek mindenki hasznát veheti, aki éppen egy szakítást próbál kiheverni. Két idézet a közismert buddhista szerzetesnőtől és gondolkodótól, Pema Chödröntől származik, két másik pedig Khloé Kardashiantől, aki nemrég kapcsolati tanácsadóként kezdett megnyilvánulni a közösségi médiában.

Lehet tippelni, melyik idézet kitől származik?

1. "Mindannyian a saját tempónkban gyógyulunk."

Nem hiszem, hogy lenne egy pontos időtartama annak, míg gyászolunk, gyóygulunk vagy túljutunk avlakin vagy valamin. Szerintem mindannyian a saját tempónkban gyógyulunk – néhányan gyorsabban mint mások – és úgy gondolom, néhány szerelmen nehezebb túljutni, minta többin.

 2. "Az igazság az, hogy a dolgok valójában nem oldódnak meg."

Ha szétesnek a dolgok, az egyfajta próbatétel, és egyfajta gyógyulás is. Azt gondoljuk, hogy a lényeg, hogy túljussunk a próbán, vagy hogy legyőzzük a problémát, de az igazság az, hogy a dolgok valójában nem oldódnak meg. Összeállnak, aztán szétesnek. Aztán megint összeállnak, és megint szétesnek. Ez az igazság. A gyógyulás abból származik, hogy teret adunk annak, hogy ez megtörténjen: teret adunk a gyásznak, a megkönnyebbülésnek, a bánatnak, az örömnek.

3. "A távolból is szerethetünk valakit."

Nem biztos, hogy szó szerint mindig túl kell jutnunk valakin. Rendben van, hogy tovább lépünk, de attól még szerethetjük őt a távolból. Ha valaki romboló hatással van ránk érzelmileg, az nem azt jelenti, hogy nem szerethetjük – csak meg kell tanulnunk jobban gondoskodni magunkról.

4. "Tudomásul vehetjük, hogy pillanatnyilag rohadtul érezzük magunkat."

Ahelyett, hogy hagynánk, hogy a negatív érzelmeink irányítsanak minket, tudomásul is vehetjük, hogy pillanatnyilag rohadtul érezzük magunkat. És ne legyünk finnyásak, vizsgáljuk meg az érzést alaposan.

Nézzükl, mi a megoldás!

Khloé Kardashian írta a  #1 és a #3 idézetet a honlapján, míg a  #2 és a #4 Pema Chödrön bestselleréből származik, amely magyarul is megjelent, Amikor minden darabokra hullik: Szívhez szóló jó tanácsok nehéz időkre címmel.

 

Fordította: Tari Zsuzsanna

Forrás: mic.com