Főoldal > Budapesten rendezik meg az 5. Nemzetközi Nemnövekedés Konferenciát

Budapesten rendezik meg az 5. Nemzetközi Nemnövekedés Konferenciát

2016-ban Magyarország fog otthont adni az 5. Nemzetközi Nemnövekedés Konferenciának, amelyet kétévente rendeznek meg. Párizs, Barcelona, Velence, és Lipcse után 2016. augusztus 30 és szeptember 3 között a Budapesti Corvinus Egyetem ad helyet a Nemnövekedésről szóló tudományos diskurzusoknak.

Ez a hét azonban nem kizárólag az elméleti okfejtésekről szól, hanem a konferenciával párhuzamosan kerül megrendezésre a Nemnövekedés Hét, amely városszerte jelentős rendezvényeket foglal magában, amelyen a szélesebb közönség is megismerkedhet a Nemnövekedés fogalmával és konkrét, gyakorlati kezdeményezéseivel. A szervezők azonban addig is azon lesznek, hogy az irányzattal összefüggő diskurzusok mind sűrűbben, és egyre mélyebben jelenjenek meg Magyarországon. Bizonyos értelemben Magyarország a Nemnövekedés elméletek bölcsőjének is számít, hiszen Polányi Károly, magyar gazdaságtörténész és társadalompolitikus A nagy átalakulás című könyvét a mai napig alapműként tartják számon az irányzat képviselői. Magyarországon azonban a Nemnövekedéssel kapcsolatos viták, és műhelymunkák leginkább 2011-ben Serge  Latouche, az irányzat egyik leghíresebb francia képviselője könyvének magyar nyelvű megjelenése után indultak el újra. Azóta viszont a mozgalom mind szellemileg, mind gyakorlatban is nagy lendületet vett. A sajtóreggeli célja, hogy médiapartnerekre találjon egy olyan téma fogalmainak bevezetésében, amely izgalmas alternatívájaként szolgálhat a jelenlegi főáramú gazdaságpolitikai és társadalmi vitáknak.

A Nemnövekedésről további információkat találhatnak a nemnovekedes.net honlapon, míg a konferencia hátteréről és témáiról a http://budapest.degrowth.org/ honlapon  tájékozódhatnak.

Részvételüket kérjük jelezzék a contact@budapest.degrowth.org e-mail címen.

Kapcsolódó

Hírek

Metta meditációs elvonulás Magyarországon

METTA MEDITÁCIÓS ELVONULÁS MAGYARORSZÁGON 2024. június 13-16. Angol nyelven, magyar tolmácsolással „A gyűlölet soha nem ér véget gyűlölettel. A gyűlöletet egyedül a szeretet győzheti le.

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a