Főoldal > A “Dr Strange” stábját egy buddhista szerzetes tanításai inspirálták a forgatáson

A „Dr Strange” stábját egy buddhista szerzetes tanításai inspirálták a forgatáson

Egy buddhista szerzetes segített Benedict Cumberbatch brit színésznek, hogy sikeresen tudja alakítani a Marvel legújabb filmjének a Doctor Strange-nek a főszerepét.

 

Cumberbatch Stephen Strange figuráját alakítja, egy arrogáns sebészt, aki misztikus és spirituális hatalomra tesz szert, miután egy autóbalesetben megsérül a keze, és búcsút kell mondania korábbi életének.

„Nagyszerűen beépíthető az ember életébe a teljes leállás gyakorlata – meséli Cumberbatch a Gelong Thubten szerzetestől kapott tanításról. – Egy színésznek különösen hasznos, mert egy pillanatnyi nyugalmat és jelenlétet hoz. Rengeteg ember és dolog követeli az ember figyelmét a filmforgatásnál.”

A tibeti szerzetest Tilda Swinton színésznő hívta meg a forgatásra. A színésznő szerepe szerint tudatlan tanoncból erős varázslóvá teszi Strange-et.

„Én hívtam meg a forgatásra, és aztán ott maradt velünk, és mindenkit, aki nem ismerte, megtanított a mindfulnessre, arra, hogyan nyugtassa meg az elméjét” – nyilatkozta a Reutersnek Tilda Swinton.

 

Forrás: reuters.com

Fordította: Tari Zsuzsanna

Kapcsolódó