Főoldal > Tadzsima Tadasi és barátai – Sakuhacsi, koto és brácsa koncert

Tadzsima Tadasi és barátai – Sakuhacsi, koto és brácsa koncert

Januárban a Japán Alapítvány jóvoltából ismét hazánkba látogat Tadzsima Tadasi sakuhacsiművész, hogy barátaival ízelítőt adjon a tradicionális és a kortárs japán zenéből.

Tadzsima Tadasi sakuhacsiművész tavaly két alkalommal is nagy sikerű koncertet adott Budapesten. Most ismét elkíséri őt Ivaki Jaszumicsi, a Szlovén Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarának brácsaművésze; velük tart továbbá a fiatal kora ellenére már számos zenei díjat magáénak tudó kotoművész, Szakamoto Szajuri is.

A koncert közönsége ezúttal is hallhat – elsősorban bambuszfurulyán megszólaltatott – hagyományos japán dallamokat, melyek a három hangszer számára írt, kortárs szerzeményekkel egészülnek ki.  A klasszikus mélyhegedű révén megszólaló nyugati, valamint a sakuhacsi és koto által képviselt tradicionális keleti hangzásvilág találkozása különleges zenei csemegét kínál egy hideg téli este eltöltéséhez.

Időpont:

2018. január 22. 19:30

Helyszín:

Marczibányi Téri Művelődési Központ

(1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a.)

 

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alapítvány honlapján lehet.


Forrás: Japán Alapítvány
Készítette: Harlam Bálint

Kapcsolódó

Hírek

Egyszázalék – 2024

A Tan Kapuja Buddhista Egyház technikai száma 0255 – Köszönjük szépen, ha adója egy százalékával fenntartónkat támogatja! Az állampolgárok az idei évben is felajánlhatták személyi