Főoldal > Thaye Dorje, Őszentsége, a 17. Gyalwa Karmapa, és Sangyumla Rinchen Yangzom újszülött kisfia

Thaye Dorje, Őszentsége, a 17. Gyalwa Karmapa, és Sangyumla Rinchen Yangzom újszülött kisfia

Szeptember 22. Thaye Dorje, Őszentsége, a 17. Gyalwa Karmapa, és Sangyumla Rinchen Yangzom, boldogan mutatják be újszülött fiukat, Thugsey-t.

A fényképek Franciaországban készültek, ahol a Karmapát és családját Gendun Rinchen látta és a Dhagpo Kagyu Ling képviselői és szangha-tagjai látták vendégül. A Karmapa a következő szavakkal adta hírül Thugsey születését augusztus 11-én, újholdkor:

„Sangyumla és én a legnagyobb örömmel jelentjük be első gyermekünk születését.

Szívből jövő hálánkat tolmácsoljuk kedves szüleink, családunk és valamennyi dharma barátunk felé, szerető kedvességükért, imáikért és biztatásukért.

Sokat beszéltem az anya feltétel nélküli szeretetéről, amely a bátorság és együttérzés egyik legszebb példája. Első gyermekünk születésénél jelen voltam, és nagy megtiszteltetés volt, hogy tanúja lehettem Sangyumla méltóságának, bátorságának és lelkierejének – azoknak a tulajdonságoknak, melyek a világ valamennyi anyájában megvannak. Ezért, mivel egy anya gyermekei iránti szeretete határtalan, szeressük mi is végtelenül anyáinkat.

Mostantól, már apaként, igyekszem saját apám, a kiváló Mipham Rinpócse és elődeim, Choying Dorje, a 10. Karmapa, és Khakyab Dorje, a 15. Karmapa példáját követni, akik szintén szülők voltak. A 15. karmapa három fiú apja volt, akik közül az egyik a 2. Jamgon Kongtrul Rinpócse, egy másik pdeig Őszentsége a 12. Shamarpa lett.

A hagyomány szerint a születés után akár három hónapot is várni szoktak, míg bejelentik a jó hírt. Mi nagy örömmel osztjuk meg az eseményt mindenkivel már most.

Az apává válás tapasztalat még inkább megerősítette inspirációmat és törekvésemet Karmapaként. Bizonyos szempontból mindig is szülői szerepben voltam, mint a Karma Kagyu család feje. Most a Karmapa spirituális szerepe és címe és a vele járó felelősségek világosabbak mint valaha. Továbbra is teljes szívemből igyekszem megőrizni értékes vonalunkat, amely a bölcsesség és együttérzés vonala.

Boldog vagyok, hogy a szülés Franciaországban történt, ahol fő európai székhelyem található. A francia orvosi csoport nagy gondossággal állt Sangyumla rendelkezésére a szülés során, ezért szívből jövő hálánkat tolmácsolom nekik.

Nagyon várom, hogy még idén decemberben vezethessem az imát a Kagyu Monlamon az indiai Bodh Gayában a nyilvános meditációs kurzuson. És természetesen várom, hogy megmutathassam a fiunkat, ha eljön az ideje.

Sangyumla és én még egyszer köszönjük az imákat. Ahogy mindig, azt kérem, folytassátok a gyakorlást.

Osztozzunk ezen a boldog híren, és szolgáljon valamennyiünk javára.

Imádsággal,

Thaye Dorje

Őszentsége, a 17. Gyalwa Karmapa”

A hír és a képek forrása: karmapa.org

Fordította: Tari Zsuzsanna

Kapcsolódó