Főoldal > A bhutáni király és édesapja személyesen utazza be az országot

A bhutáni király és édesapja személyesen utazza be az országot

Dzsigme Kheszár Namgyel Vangcsuk jelenlegi bhutáni király és édesapja Dzsigme Szingje Vangcsuk előző uralkodó utazást tett Bhután-szerte, bátorítva és biztatva a népet a folytatódó koronavírus járvány közepette.

    Apa és fia Bhután két különböző vidékét látogatták meg.

A jelenlegi uralkodó Szamdrup Dzsongkharból utazott Dzsomochangkhába hogy találkozzon a népével. Őfelségéhez csatlakozott öccse Dzsigme Dordzsi Vangcsuk herceg is. Őfelsége beszélt a járvány frontvonalában dolgozókkal és diákokkal is.

Édesapja a negyedik Druk Gyalpó és második fia Dzsigje Urgyen Vangcsuk herceg Cirang körzetbe és Gelephu városba látogatott ahol elismerését fejezte ki a járvány ellen küzdők munkája iránt. Druk Gyalpo a Gyalszung Oktatóközpont mellett kórházakat is meglátogatott ahol gyógyulófélben lévő betegekkel is találkozott.

„Őfelsége a király és őfelsége a negyedik Druk Gyalpó mély aggodalmukat fejezik ki a koronavírus miatt az emberek, különösen a magas kockázatú területen élők iránt.”

https://i2.wp.com/royalcentral.co.uk/wp-content/uploads/2020/10/120324901_10158563223698260_592773848953583575_o.jpg?resize=750%2C500&ssl=1

A negyedik Druk Gyalpó egy beteget látogat meg a Gelephu Kórházban. Kép: Royal Office for Media

Forrás

Kép forrása

Kép forrása

 

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Hírek

Újra gesemákat avattak Bódhgajában

December 4-én, hétfőn avatták fel szerzetesnők egy új csoportját gesemává az indiai Bódhgajában. A csoport hét szerzetesnőből állt, akik így megkapták a tibeti gelug hagyományvonal

Hírek

A két karmapa közös nyilatkozata

Őszentsége Orgyen Trinli Dordzse és Őszentsége Trinli Tájé Dordzse, a két karmapa, közös nyilatkozatot adtak ki Kunzig Samar Rinpocse, más néven a samarpa reinkarnációjával kapcsolatban.

Hírek

Maitréja ünnepség 2023.

2023. december 17-én Maitréja ünnepséget tart A Tan Kapuja Buddhista Egyház, melyre A Tan Kapuja Szertartástermében kerül sor. Az ünnepségen szertartás, szútraolvasás, művészeti meditáció, valamint