Főoldal > A Buddhista Misszió felhívása

A Buddhista Misszió felhívása

A Buddhista Misszió Arya Maitreya Mandala közössége mély megrendüléssel tudatja, hogy Kerti Mária, Padmaratna elhagyta ezt a földi világot. Nemcsak a mi szanghánk, de irányzattól függetlenül a magyar buddhista gyakorlók szélesebb körének emblematikus alakja volt, szinte mindenki ismerte őt. Élete a 70-es évektől kezdve összefonódott a Buddhista Misszió és tágabb értelemben a magyarországi buddhizmus történetével. Sokat tett azért, hogy a Dharma minél több emberhez eljuthasson. Ha rá gondolunk, akkor az biztosan eszünkbe jut róla, hogy mindig is gyakorolta az adás, a dana erényét. Ennek egyik utolsó megnyilvánulásaként a Lama Anagarika sztúpa felépítésekor személyes tárgyait – buddhista szobrokat, kegytárgyakat – odaajándékozta a számára fontos embereknek. Ezzel a nagylelkű gesztusával azt is üzente számunkra, hogy azon az úton, amelyre hajnalban lépett, már nem lesz rájuk szüksége.

 

Kedves Barátunk!

Bizonyára eljutott már hozzád a fájdalmas hír, hogy szeretett rendtestvérünk Rev. Padmaratna Kerti Mária, a Buddhista Misszió történetének egyik meghatározó alakja július 2-án hajnalban keresztülment a nagy átváltozáson. Végakaratának megfelelő búcsúztatására és hamvainak elhelyezésére a későbbiekben kerül sor.

Tájékoztatlak, hogy július 6. szerdán 19 órától kb. 21 óráig Kerti Mária emlékére közös Avalókitésvara meditációt tartunk, amelyre szeretettel meghívlak. A közös meditáció egyrészt lehetőséget teremt a személyes elbúcsúzásra, másrészt jótékony energiák gerjesztésével tudjuk segíteni őt a bardón keresztül vezető útjának kezdeti szakaszában.

A búcsúmeditáció helyszíne:
Személyes jelenléttel Keleti Kulturális Központ (Bp. XI. Karinthy Frigyes út 5. I/10),
Online részvétellel (a Zoom alkalmazáson keresztül):
Meeting ID: 878 0548 2463
Passcode: 013547
Szeretettel a Dharmában
Lílávadzsra Pressing Lajos

Kapcsolódó