Főoldal > A Dalai Láma gratulációja a Nobel-békedíjas Nargesz Mohammadinak

A Dalai Láma gratulációja a Nobel-békedíjas Nargesz Mohammadinak

Őszentsége, a XIV. Dalai Láma nyilvános levélben gratulált Nargesz Mohammadi asszonynak a Nobel-békedíjért, amit az emberi jogokért, a szabadságért és az egyenlőségért folytatott bátor küzdelme elismeréseként ítéltek oda neki.

Nargesz Mohammadi – kép / AFP

Hivatalos honlapján Őszentsége így ír:

“Napjainkban a demokráciát, az átláthatóságot, az emberi jogok tiszteletét és az egyenlőséget minden oldalról egyre inkább egyetemes értékként ismerik el, amelyek mindannyiunk számára hasznosak lehetnek. Találkoztam már és beszélgettem is korábbi Nobel-békedíjasokkal, köztük az Ön valamikori kollégájával, Shirin Ebadi asszonnyal is. Csodálom azt az erőfeszítést, amit a nőkkel szembeni diszkrimináció leküzdése és a társadalom békés fejlesztése érdekében tettek. Hiszem, hogy a Nobel-békedíj odaítélése annak is elismerése, hogy a nők milyen létfontosságú szerepet játszanak mindannyiunk életében már a születésünk napjától fogva. 

A világban egyre nagyobb az igény a változásra, olyan változásra, ami a konfliktusokat békésen, a párbeszéd és az erőszakmentesség útján oldja meg. Ennek a változásnak az alapja a kedvesség, az együttérzés és az emberi felelőségvállalás lesz. Hiszem, hogy ezt a célt az emberiség egységének mélyebb megbecsülésén alapuló oktatással lehet elérni. Mivel mindannyian annyira függünk egymástól, ez egyben mindannyiunk jólétének kérdése is.”

Őszentsége imáit és jókívánságait felajánlva zárta a levelét.

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

A jelenleg is bebörtönzött iráni emberi jogi aktivista, a Nobel-békedíjas Nargasz Mohammadiról a magyar sajtóban: 

 

HVG

Telex

444

Privátbankár

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó