Főoldal > A Dalai Láma gratulációja a sikeres indiai Hold-expedíció alkalmából

A Dalai Láma gratulációja a sikeres indiai Hold-expedíció alkalmából

Őszentsége a Dalai Láma, Naréndra Módi, indiai miniszterelnöknek címzett levelében szívből jövő gratulációját fejezte ki India sikeres Holdraszállása alkalmából. Mint üzenetében írja: “A Csándráján-3 sikeres landolása tiszteletadás India népe előtt, amely már az ősidők óta különös figyelmet fordít a tudományos fejlődésnek.”

Őszentsége hozzátette, hogy: “Szeretném megdicsérni az Indiai Tudományos Kutatási Szervezet (Indian Scientific Research Organisation – ISRO) vezetőjét és munkatársait az elkötelezettségükért, amely lehetővé tette a küldetést. Megmutatták India tudományos és technológiai érettségét.

India leghosszabban itt tartózkodó vendégeként nagyon örülök ennek a győzelemnek.” – mondta, majd hozzátette: “Bízom abban, hogy az Indiai Tudományos Kutatási Szervezet továbbra is erősíteni fogja a tudományos erőfeszítések területén betöltött vezető szerepét.” 

Őszentsége imái felajánlásával és jókívánságaival zárta üzenetét.

 

A gratuláció oka, hogy az Indiai Űrkutatási Szervezet (Indian Space Research Organisation – ISRO) sikeres Holdraszállást hajtott végre harmadik Hold-expedíciójuk során. A Csándáráján-3 küldetés Vikram leszállóegysége ma délután 14:42-kor landolt a Hold déli pólusa közelében.

A projektről továbbiakat lehet megtudni magyarul a spacejunkie.hu, illetve angolul a space.com oldalakon.

 

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

Indian Space Research Organisation

spacejunkie.hu

space.com

YouTube/The Indian Express

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó