Főoldal > A Dalai Láma gratulációja az orvositudományi Nobel-díjasoknak

A Dalai Láma gratulációja az orvositudományi Nobel-díjasoknak

Őszentsége, a XIV. Dalai Láma hivatalos honlapján gratulált nyilvánosan a 2023-as orvostudományi Nobel-díjasoknak, Karikó Katalinnak és Drew Weissmannak. A közleményben Őszentsége ezt írja:

 

“Az Önök által kifejlesztett úttörő technológia vezetett az mRNS covid vakcinák előállításához. Az Önök munkája példát mutatott arra, hogy a tudományos kutatás képes ténylegesen hozzájárulni a teljes emberiség jólétéhez. Az Önök kutatása, amit még a világjárvány kitörése előtt kezdtek el, világszerte rengeteg életet mentett meg. Nagyra értékelem az Önök teljesítményét és azt, ahogy értelmet adtak az életüknek azáltal, hogy a mások javára végzett odaadó szolgálatnak szentelték magukat. 

Napjainkban naponta szembesülünk azzal, hogy világunkban milyen mélyekké váltak az összefüggések és hogy a tudományos közösség milyen létfontosságú szerepet képes játszani abban, hogy a világunkat egy jobb és biztonságosabb hellyé tegye mindannyiunk számára.”

 

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

 

A fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjasok 1901-től napjainkig.

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

   

Kapcsolódó