Főoldal > A Dalai Láma gratulációja Emmanuel Macronnak

A Dalai Láma gratulációja Emmanuel Macronnak

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

Őszentsége a Dalai Láma levélben gratulált Emmanuel Macronnak, Franciaország elnökének vasárnapi újraválasztása alkalmából.

A francia elnök és a Dalai Láma 2016-ban – dalailama.com

“A tibeti nép nagy szerencséje, hogy magáénak tudhatja a francia nép és vezetői barátságát és támogatását ősi buddhista kultúránk védelmére és megőrzésére irányuló törekvéseinkben, ami a béke, az erőszakmentesség (ahimszá) és az együttérzés (karuná) kultúrája, és amely az egész világ hasznára válhat. Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy minden tibeti nevében még egyszer kifejezzem hálámat. 

Sok sikert kívánok Önnek az Ön előtt álló kihívások megoldásához, a francia nép elvárásainak és törekvéseinek megvalósításához, valamint egy békésebb és harmonikusabb világhoz való hozzájáruláshoz.” 

Forrás – Őszentsége a Dalai Láma hivatalos honlapja

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

A Tan Kapuja Mandala Általános Iskola

A Tan Kapuja Buddhista Egyház 2022 őszén – felmenő rendszerben, egy elsős osztállyal – általános iskolát indít Budapesten. Szeretettel várják a jelentkezőket! Itt olvashatók pedagógiai

Hírek

Koreai templom avatása Bódhgájában

Május 21-én adták át az indiai Bódhgájában az új koreai buddhista templomot a Bunhvangszát. Bódhgája India Bihár államában található zarándokváros és arról híres, hogy a