Főoldal > A Dalai Láma gratulációja Mongólia új főlámájának

A Dalai Láma gratulációja Mongólia új főlámájának

Őszentsége, a Dalai Láma levélben gratulált Mongólia legfőbb buddhista kolostorának, a Gaden Thekcsögling-nek újonan megválasztott Khamba Lámájának, Dzsecün Dordzsinak (Zsavzandorzs-Жавзандорж) új pozíciójához.

Levelében Őszentsége kijelentette, hogy a Dharmában komoly lehetőségek rejlenek arra, hogy az emberiség jólétéhez hozzájáruljon, mivel az erőszakmentesség és az együttérzés eszméiben gyökerezik. De mindez tőlünk függ, azoktól, akiknek lehetőségük van azt tanulmányozni és gyakorolni. Őszentsége azt is hozzátette, hogy amikor buddhista tanításokat adunk, fontos szem előtt tartani a tanítványok alkalmasságát és hajlandóságát. 

Egy másik levélben Őszentsége csodálatát fejezte ki az idős kora miatt leköszönő Gabdzsu Demberel Csöidzsamc-nak a Buddha tanításához való hozzáállása iránt, ami a tanuláson, a tanultak feletti szemlélődésen és a megértetteken való meditáción alapul. Őszentsége azt írta, hogy a Khamba Láma értelmes életet élt, és hogy nagyon örül, hogy oly sok év óta a barátjai között tarthatja számon.

Őszentsége levele zárásaként mindkét Khaba Lámát imáiról és jókívánságairól biztosította.

Gesé Dzsecün Dordzsi, az új Khamba Láma jobb oldalon, a leköszönő Khamba Láma, Gabdzsu Demberel Csöidzsamc a bal szélen, a Dalai Láma középen látható. Kép – Tenzin Taklha

 

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó