Főoldal > A Dalai Láma lett az idei Sívánanda Békedíjas

A Dalai Láma lett az idei Sívánanda Békedíjas

Idén Őszentsége, a Dalai Láma kapta a Sívánanda Világbéke Alapítvány (Sivananda World Peace Foundation) rangos kitüntetését a Sívánanda Békedíjat. A díjat az Alapítvány alapító elnöke, Ishwar Ramlutchman Mabheka Zulu herceg személyesen adta át Őszentségének, dharamszalai rezidenciáján. 

kép – buddhisttimes.news

A díjat Őszentsége a Dalai Láma a béke, az erőszakmentesség és az emberiség közötti egység előmozdításához való nagylelkű hozzájárulásáért kapta. Ezt a díjat korábban olyan nagyszerű vezetők kapták, mint Nelson Mandela, Dél-Afrika korábbi elnöke, Winnie Madikizela Mandela, V. K. Singh tábornok, Őfelsége Zwelithini király, Goodwill Ka-BhekhuZulu és Mangosuthu Buthelezi herceg.

Ishwar Ramlutchman Mabheka Zulu (b.) az Alapítvány elnöke és Őszentsége  – kép – buddhisttimes.news

 

A Sívánanda Világbéke Alapítvány egy a Dél-Afrikában élő indiaiak által alapított karitatív szervezet. Névadójuk Szvámi Sívánanda, hindu szellemi vezető, filozófus, védánta tanító és jógi. Az általa alapított jóga iskolának a világ összes kontinensén vannak követői, csoportjai így Magyarországon is. Több könyve is olvasható magyarul. 

Szvámi Sívánanda – kép – sivananda.hu

 

Szvámi Sívánanda tanítványai alapították a szervezetet, amelynek célkitűzései rendkívül sokrétűek. Ilyenek többek között a különbőző kulturák közötti párbeszéd elősegítése, a béke és az egység megteremtése, a jóga elméletének és gyakorlatának népszerűsítése, a művészetek, a zene és a tánc népszerűsítése, az etnikumok közötti tolerancia megteremtése és erősítése, ifjúsági képzési programok támogatása, de a szegények támogatása mezőgazdasági projektek megteremtésén keresztül is. 

A díjat átadó elnök, Ishwar Ramlutchman Mabheka Zulu herceg szerint óriási megtiszteltetés és kiváltság volt átadni ezt a díjat Őszentségének, a Dalai Lámának, aki a béke, a szeretet és az együttérzés jelképe egyben.

 

Forrás – Buddhist Times News

Sivananda.hu

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó