Főoldal > A Dalai Láma nyilatkozata a közelmúlt természeti katasztrófáival kapcsolatban

A Dalai Láma nyilatkozata a közelmúlt természeti katasztrófáival kapcsolatban

Egyre gyakrabban lehetünk tanúi szélsőséges időjárási jelenségeknek, akár természeti katasztrófáknak is. Őszentsége, a XIV. Dalai Láma nyilatkozatot adott ki a helyzettel kapcsolatban, valamint imáit ajánlotta fel a klímaváltozás hatásai által hátrányosan érintetteknek, áldozatainak. 

Őszentsége hivatalos honlapján megjelent üzenete:

 

“Idén a világ számos pontján lehettünk tanúi megdöbbentő természeti katasztrófák sorozatának. Voltak árvizek, erdőtüzek és hurrikánok, amelyek tragikusan emberéleteket követeltek, valamint károkat okoztak az anyagi javakban és a természeti környezetben egyaránt. A globális felmelegedés hatásai nyilvánvalóan mindannyiunkra hatással vannak. 

Ahogy azt ma reggel egy oktatási küldöttségnek elmondtam, amikor ilyen katasztrófák történnek, igyekszem kifejezni az aggodalmamat és a támogatásomról biztosítani azokat akik szenvednek és azoknak akik megpróbálnak segíteni rajtuk. 

Az elmúlt napokban Kína északi részén és néhány tibeti régióban az áradások emberéleteket követeltek, és komoly anyagi, illetve helyi környezeti károkat okoztak. Imádkozom az áldozatokért, valamint együttérzésemet és aggodalmamat fejezem ki mindazok irányába, akiket érintett a természeti csapás. Emberi mivoltunkban mindannyian egyformák vagyunk. Mind boldogok akarunk lenni, el akarjuk kerülni az ilyen tragédiákat, és mivel emberiségként egységet alkotunk, mindannyiunk felelősége, hogy segítsük és támogassuk egymást. Így van ez most is, remélem, hogy képes leszek adományokat felajánlani a segélyezési erőfeszítésekhez a kínai nép iránti szolidaritásom jeléül.

A jelenlegi körülmények között arra kérem testvéreimet és nővéreimet szerte a világon, hogy imádkozzanak mindazokért, akiket a természeti katasztrófák  érintenek, és tegyenek meg minden tőlük telhetőt az éghajlati válság és annak következményeinek a kezelése érdekében. 

Imáimmal és jókívánságaimmal, 

a Dalai Láma

  1. augusztus 10.”

 

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

A témáról bővebben: Buddhistdoor

YouTube/Guardian News

YouTube/Guardian News (2.)

Kiemelt kép – tibet.net

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó