Főoldal > A Dalai Láma részvétét fejezte ki a törökországi földrengés áldozatai miatt

A Dalai Láma részvétét fejezte ki a törökországi földrengés áldozatai miatt

Őszentsége a Dalai Láma levélben fordult az ENSZ humanitárius szervezetének, a Világélelmezési Program (World Food Programme – WFP) ügyvezető igazgatójához amelyben mély szomorúságát fejezte ki a hétfő hajnalban bekövetkezett törökországi és szíriai erős, pusztító földrengés halálos áldozatai miatt. 

Őszentsége ígéretet tett arra is, hogy az általa alapított szervezeten, a Gaden Phodrag Alapítványon keresztül anyagilag is támogatni fogja a mentési munkálatokat és a rászorulók segélyezését.

A mentési munkálatok kép – aljazeera.com

A cikk írásnak idején a már csaknem tizenötezerre teszik a halálos áldozatok számát és hatvanötezernél is többre a sérültekét. Mint ismeretes, hétfő hajnalban egy rendkívül erős földrengés rázta meg Törökország Szíriával határos területét. A hajnali, a Richter-skála szerinti 7.8-as erősségű földrengést délben egy újabb, nem kevésbé pusztító 7.6-os erősségű, illetve azóta is több kisebb utórengés követte.

A Dalai Láma a WFP-nek február 7-én, kedden írt levelében kijelentette:

“Részvétem fejezem ki azoknak a családoknak, akik elvesztették szeretteiket, és imádkozom a tragédia minden érintettjéért.

Ugyanakkor bíztató, hogy az ENSZ által koordinált egészségügyi csapatokon kívül a nem kormányzati szervezetek és a világ számos országa küld támogatást a mentési és segélyezési erőfeszítésekhez a földrengés sújtotta övezetekbe.

A tragédia által érintett török és szíriai emberekkel való szolidaritásom jeléül megkértem a Dalai Láma Gaden Phodrang Alapítványt, hogy nyújtson  adományt a mentési és segélyezési erőfeszítésekhez.

Őszentsége, Tibet 14. Dalai Lámája”

A mentési munkálatokra példaértékű nemzetközi összefogás jött létre. A világ több mint 70 országa küldött azonnal sürgősségi csapatokat, mentési szakembereket és segélyszállítmányokat. 

Egy kislány sikeres kimentése – kép – reddit.com

Az Európai Unió 21 tagállama, beleértve hazánkat is, mellett Algériából, Azerbajdzsánból, Kínából, Grúziából, Libanonból, Indiából, Irakból, Izraelből, Japánból, Malajziából, Mexikóból, Pakisztánból, Oroszországból, Szerbiából, Dél-Koreából, Tajvanról, Ukrajnából, az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból érkeznek folyamatosan mentő- és egészségügyi csapatok a túlélők felkutatására, a sérültek ellátására illetve a humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) adománygyűjtési kampányt indított a hajléktalanná vált emberek megsegítésére. Adományainkat az UNHCR logójára kattintva küldhetjük el:

 

Forrás – Buddhistdoor

Őszentsége, a Dalai Láma hivatalos oldala

UNHCR

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó