Főoldal > A Dalai Láma részvétnyilvánítása az indiai vonatszerencsétlenség érintettjeinek

A Dalai Láma részvétnyilvánítása az indiai vonatszerencsétlenség érintettjeinek

Őszentsége, a Dalai Láma levélben nyílvánította ki sajnálkozását az észak-kelet indiai Orisza állam miniszterelnökének a június 2-i súlyos vasúti tömegszerencsétlenség miatt. A tragédiában legalább 275 ember halt meg és több mint ezer sérült meg, amikor három vasúti szerelvény ütközött össze Balsore körzetében. Ez volt a legsúlyosabb vonatbaleset ebben az évszázadban Indiában.

Őszentsége és Naveen Patnaik találkozója 2017-ben – dalailama.com

Őszentsége június 3-án, Naveen Patnaik oriszai miniszterelnöknek írt levelében részvétét fejezte kia az áldozatok hozzátartozóinak: 

“Részvétemet fejezem ki azoknak a családoknak, akik elvesztették a szeretteiket, és imádkozom mindazokért, akik megsérültek, vagy valamiképpen érintett ez a tragédia.

Nagyra értékelem, hogy az állami kormány és más szervek, köztük a központi kormányzat, mindent megtesznek a sérültek és a tragikus balesetben érintettek orvosi ellátása és támogatása érdekében. 

Orisza népe iránti szolidaritásunk jeléül a Dalai Láma Alapítvány (Dalai Lama Trust – DLT) adományt ajánl fel az orvosi kezelésre, valamint a segélyezési és mentési erőfeszítések támogatására. 

Mint tudja, többször is volt alkalmam Oriszába látogatni, és az a megtiszteltetés ért, hogy találkozhattam Önnel, ahogy az 2017-ben is történt.”

Őszentsége imáit felajánlva, jókívánságait kifejezve fejezte ba a levelet.

 

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

Buddhistdoor

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó