Főoldal > A Dalai Láma részvétnyílvánítása Benedek pápa halála alkalmából

A Dalai Láma részvétnyílvánítása Benedek pápa halála alkalmából

Őszentsége, a Dalai Láma az Új-Delhiben székelő Apostoli Nunciatúrának írt levelében fejezte ki szomorúságát XVI. Benedek emeritus pápa halála miatt.

“Imádkozom szellemi tetsvérünkért és részvétemet fejezem ki a katolikus egyház tagjainak.

Amikor lehetőségem volt találkozni Benedek pápával, az tapasztaltam, hogy sok mindenben egyetértünk ami az emberi értékeket, a vallási harmóniát és a környezeti kérdéseket illeti. Pápasága alatt keményen dolgozott ezeknek a kérdéseknek a megoldásáért. Tartalmas életet élt. 

Több évtizede folytatok párbeszédet a katolkius közösség tagjaival, és a tapasztalataikból magam is sokat tanultam. Hiszem, hogy ezek az eszmecserék hozzájárultak a jobb vallási megértéshez közöttünk. 

Egy olyan időszakban, amikor a világ számos pontján feszültséget érzékelünk, példaként állhat előttünk Benedek pápa élete, hogy mi magunk is mindent tőlünk telhetőt megtegyünk, hogy hozzájáruljunk a vallási harmónia és a világbéke megteremtéséhez.”

 

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó