Főoldal > A Dalai Láma részvétnyílvánítása Benedek pápa halála alkalmából

A Dalai Láma részvétnyílvánítása Benedek pápa halála alkalmából

Őszentsége, a Dalai Láma az Új-Delhiben székelő Apostoli Nunciatúrának írt levelében fejezte ki szomorúságát XVI. Benedek emeritus pápa halála miatt.

“Imádkozom szellemi tetsvérünkért és részvétemet fejezem ki a katolikus egyház tagjainak.

Amikor lehetőségem volt találkozni Benedek pápával, az tapasztaltam, hogy sok mindenben egyetértünk ami az emberi értékeket, a vallási harmóniát és a környezeti kérdéseket illeti. Pápasága alatt keményen dolgozott ezeknek a kérdéseknek a megoldásáért. Tartalmas életet élt. 

Több évtizede folytatok párbeszédet a katolkius közösség tagjaival, és a tapasztalataikból magam is sokat tanultam. Hiszem, hogy ezek az eszmecserék hozzájárultak a jobb vallási megértéshez közöttünk. 

Egy olyan időszakban, amikor a világ számos pontján feszültséget érzékelünk, példaként állhat előttünk Benedek pápa élete, hogy mi magunk is mindent tőlünk telhetőt megtegyünk, hogy hozzájáruljunk a vallási harmónia és a világbéke megteremtéséhez.”

 

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az