Főoldal > A Dalai Láma részvétnyilvánítása Gorbacsov hozzátartozóinak

A Dalai Láma részvétnyilvánítása Gorbacsov hozzátartozóinak

Augusztus 30-án elhunyt Mihail Gorbacsov orosz politikus, a Szovjetunió utolsó elnöke. A szovjet politikus a nemzetközi békefolyamat előmozdításában és a kelet-nyugati kapcsolatok átalakításában betöltött vezető szerepéért 1990-ben Nobel-békedíjat kapott. 

Őszentsége a Dalai Láma a Gorbacsov Alapítványnak írt levelében fejezte ki részvétét, amit Őszentsége hivatalos honlapjáról idézünk:

Őszentsége a Dalai Láma és Mihail Gorbacsov a Nobel-békedíjasok 2012-es konferenciáján.

“Szívből imádkozom barátomért, valamint részvétemet fejezem ki lányának, Irina Virganszkajának, családjának, barátainak és támogatóinak.

Mélységes tiszteletet éreztem iránta a nyitottság és az átalakulás megteremtésére irányuló erőfeszítéséért, valamint az atomháborúval szembeni ellenállásáért. Aktívan tett azért, hogy csökkenjen a nukleáris fegyverek száma a világban. 

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy az évek során több alkalommal is találkozhattam vele, amikor mindketten részt vettünk a világ különböző pontjain tartott békefórumokon. Szoros kapcsolatban is maradtunk.

Mihail Gorbacsov a jövőkép embere volt és példamutató államférfi. Még visszavonulása után is elkötelezett volt a béke megteremtése és a megbékélés előmozdítása mellett a világban. Az általa kezdeményezett Nobel-békedíjasok csúcstalálkozója lehetővé tette a Nobel-békedíjasok és a mögöttük álló szervezetek számára a rendszeres találkozást, és hogy közös gondolataikat egy gondoskodóbb és békésebb világ megteremtése érdekében alkalmazzák. 

Tartalmas életet élt. Továbbra is életben kell tartanunk a szellemét azáltal, hogy fenntartjuk azt a lelkesedést és elszántságot amellyel a szabadságot szorgalmazta és amivel egy demilitarizált világ megteremtésén dolgozott.”

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó