Főoldal > A Dalai Láma sajnálatát fejezte ki az európai áradások miatt

A Dalai Láma sajnálatát fejezte ki az európai áradások miatt

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

Őszentsége a XIV. Dalai Láma mély megrendültségét és sajnálatát fejezte ki a több mint száz halálos áldozatot követelő németországi és belgiumi áradások miatt.

Angela Merkel német kancellárhoz és Alexander De Croo belga miniszterelnökhöz címzett levelében így ír:
Szomorúan látom a Nyugat-Európa szerte pusztító példátlan áradásokról szóló híreket, amelyek különösen Belgiumot és Németországot sújtották. A halálesetek, a vagyoni károk és mindazok a nehézségek amelyek emberek ezreit érintik, rendkívül elszomorítóak.

Tudom, hogy mindent megtesznek az érintettek megsegítésére. Szeretném részvétemet kifejezni a gyászolóknak és mély együttérzésemet a katasztrófa által sújtottaknak. Gondolataim ott vannak mindazokkal, akiket ez a szerencsétlenség érintett.”

Forrás / A Dalai Láma hivatalos oldala

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Találkozás Ácsán Dzsajaszáróval

A BuddhaFM rádió meghívást kapott Ácsán Dzsajaszárótól egy baráti beszélgetésre a Bécs-i Thai nagykövetségre. A nagykövetség gyönyörű kertjében beszélgethettünk a mesterrel több, mint két órán

Hírek

Szerzetesnők avatása Bhutánban

Június 21-én, a nyári napforduló napján, Őszentsége Dzsé Khenpó a legmagasabb rangú bhutáni vallási vezető 144 gelongmát, azaz szerzetesnőt részesített teljes felavatásban.  A hírt a