Főoldal > A Dalai Láma új üzenete

A Dalai Láma új üzenete

Ezekben a válságterhes időkben szembesülnünk kell az egészségünket érintő fenyegetéssel és az elvesztett családok és barátok miatti szomorúsággal. A legnagyobb kihívások elé gazdasági visszaesés állítja a kormányokat és ássa alá megannyi ember életkilátásait.

A világnak össze kell fogni, hogy összehangolt globális választ adjon a koronavírusra

Az ilyen időkben arra kell összpontosítanunk, ami egyesít minket az emberiség családjának tagjaként. Ennek megfelelően együttérzéssel kell egymás felé fordulnunk. Mint emberi lények egyformák vagyunk. Ugyanazt a félelmet, ugyanazt a reményt és ugyanazt a bizonytalanságot érezzük, és abban is egyek vagyunk, hogy mindannyian boldogok szeretnénk lenni. Az értelem emberi képessége és az, hogy képesek vagyunk reálisan szemlélni a dolgokat lehetővé teszi, hogy a nehézségeket lehetőségekké alakítsuk.

Ez a válság és a következményei figyelmeztetéskén szolgálnak arra, hogy csak összefogással, egy összehangolt és globális válaszlépéseken keresztül tudunk megfelelni a példátlan nagyságrendű kihívásoknak. Azért imádkozom, hogy mindannyian halljuk meg az „Egységre való hívást.”

A Dalai Láma

2020. május 3.

Fotó: ManuelBauer/AgenturFocus

Fordította: Fenyvesi Róbert

Forrás

Kapcsolódó

Hírek

Egyszázalék – 2024

A Tan Kapuja Buddhista Egyház technikai száma 0255 – Köszönjük szépen, ha adója egy százalékával fenntartónkat támogatja! Az állampolgárok az idei évben is felajánlhatták személyi