Főoldal > A Dalai Láma újévi üzenete 2024-re

A Dalai Láma újévi üzenete 2024-re

“Újév alkalmából szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki jókívánságokat küldött nekem, és én is szeretnék üdvözölni mindenkit, fivéreimet és nővéreimet szerte a világban. 

A sok kihívás ellenére, amivel manapság szembe kell néznünk, én optimista vagyok abban a tekintetben, hogy amennyiben egyre inkább felismerjük, mennyire egymásra utaltak vagyunk az emberiség egységében, képesek leszünk együtt munkálkodni azon, hogy egy értelmesebb és jobb világot teremtsünk.

Emberi lényként mindannyian osztozunk abban a vágyban, hogy boldogok szeretnénk lenni és fájdalomtól mentesek. Társas állatok vagyunk, egymástól függ a túlélésünk. Ezért, ahogy azt oly gyakran mondom, egymás jólétéért kell dolgoznunk. De még ha segíteni nem is vagyunk képesek, legalább győződjünk meg arról, hogy nem ártunk másoknak. Úgy tapasztaltam, hogy a többiek segítése a legjobb mód arra, hogy boldogságot és nyugalmat biztosítsunk a magunk számára is. 

Azt is szilárdan hiszem, hogy csak akkor lelhetünk békére a világban, ha megtaláljuk a belső békénket. Minden emberi lénynek megvan a képessége a belső békéjének az ápolására, és hogy ezzel hozzájáruljon globális közösségünk békéjéhez. 

Meg kell próbálnunk fejleszteni az együttérzést és a belső békét, nemzetiségünktől vagy vallásunktól függetlenül, képesek vagyunk hozzájárulni az egész emberiség jólétéhez és boldogságához. Ha múlt század az erőszak százada volt, a mi felelőségünk, hogy ezt a századot a párbeszéd századává tegyük. 

Még egyszer forró üdvözletem küldöm mindannyiótoknak. Remélem, hogy mindenkinek szerencsésen fog kezdődni az új, a 2024-es év!

 

Imáimmal és jókívánságaimmal,

a Dalai Láma”

 

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

Őszentsége hivatalos Facebook oldala

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó