Főoldal > A Dalai Láma utazása Szikkimbe

A Dalai Láma utazása Szikkimbe

Őszentsége a XIV. Dalai Láma december 11-én, hétfőn megérkezett Gangtokba, India Szikkim államának fővárosába. A három napos látogatásra tizenhárom év szünet után került sor újra. 

kép – ANI

Őszentsége a kelet-szikkimi Libing katonai repülőtgérre érkezett helikopterrel. Itt Prem Szingh Tamang, Szikkim miniszterelnöke fogadta.

Őszentségét Szikkim főminisztere, Prem Szingh Tamang fogadta – kép – dalailama.com

A Dalai Láma érkezésére népes tömeg gyűlt össze, sok szerzetes is eljött a kis himalájai állam kolostoraiból. A szellemi vezető tiszteletére hagyományos budhista rituális táncot mutattak be, majd egy imaszrtartást, serbang-ot tartottak. 

kép – dalailama.com

A 87 éves Dalai Láma ezt követően szállására, egy gangtoki szállodába utazott. Emberek százai álltak sorfalat a Deoralitól a Zero Pointig vezető út mindkét oldalán, abban a reményben, hogy megpillanthatják őszentségét. 

Kedden a Paldzsor stadionban ad tanításokat Őszentsége a “Bódhiszattvák harminchét gyakorlatáról”. A helyszín mindössze ötven kilométerre van az indiai-kínai határtól. 

A rendezvényen mintegy 40.000 ember fog részt venni, hogy áldást kapjanak a Dalai Lámától” – mondta Tenzing Loden Lepcsa, Gangtok rendőrfőnöke. 

A Dalai Láma 2010-ben járt utoljára Szikkimben, és előreláthatólag csütörtökig marad. Innét folytatja utatását a nyugat-bengáli Sziliguri városban lévő Szalugara kolostorba

Őszentsége egy Buddha szobrot ajándékoz Szikkim kormányzójának, Laksman Praszad Ácsárárjának – kép – dalailama.com

Őszentsége kínai határhoz való közelsége dühíti a pekingi kommunista diktátorokat, akik megvetik a Dalai Lámát, aki 64 évvel Tibetből való elmenekülését követően is megőrizte a tekintélyét szülőföldjén. 

Korábban, december 10-én, vasárnap tibetiek különleges hosszúélet.imákat mondtak a Dalai Lámáért abból az alkalomból, hogy akkor volt Őszentsége Nobel-békedíja átvételének 34. évfordulója. 

 

Forrás – rediff.com

 

dalailama.com

YouTube/Dalai Lama

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó