Főoldal > A Dalai Lámát már iPhone alkalmazással is nézhetjük

A Dalai Lámát már iPhone alkalmazással is nézhetjük

Az ingyenes app híreket, videókat és képeket közöl, valamint információkat a Dalai Láma külföldi útjairól. Rendszeres, élőben közvetített tanításait is nézhetjük rajta.

Nem kell többé csatlakoznunk a 16.6 millió Twitter-követőjéhez, ha naprakészek akarunk lenni a Dalai Lámából. Őszentsége Hivatala jóvoltából ezt már egy saját, okostelefonos alkalmazás segítségével is megtehetjük.

Az ingyenes iPhone alkalmazás méretes videóarchívumhoz enged hozzáférést, melyben a Láma angol és tibeti nyelvű beszédei találhatóak, ez utóbbiakhoz angol nyelvű tolmácsolás vagy felirat tartozik.

Őszentsége többször kifejtette a véleményét a modern technológia csodáiról és veszélyeiről.

“Technológia nélkül az emberiségnek nincs jövője, de óvatosnak kell lennünk, hogy ne gépiesedjünk el annyira, hogy elveszítsük az emberi érzéseinket” mondta 2015-ben Szurátban, Indiában.

Ez Őszentsége Hivatalának első telefonos alkalmazása. A leírás szerint minden benne van, amire a tibeti buddhistáknak útjuk során szükségük van.

Azonban csakúgy, mint más, a száműzetésben élők kényelmét szolgáló alkalmazásokat, ezt is letiltotta a kínai Apple Store. Mivel Tibet kínai fennhatóság alatt van, ez azt jelenti, hogy a legtöbb tibeti nem fog tudni hozzájutni az alkalmazáshoz.

Kína kormánya továbbra is úgy gondolja, hogy a tibeti spirituális vezető veszélyes szeparatista, ezért minden találkozó a Dalai Láma és valamely államfő között politikai feszültségforrás.

Ennek eredményeképp kevesen kockáztatják meg, hogy magukra haragítsák Kínát, akinek gazdasági befolyása szinte az egész világon számottevő.


Haleigh Atwood

 

Az eredeti cikk szerzője, Haleigh Atwood a Lion’s Roar szerkesztője.

Írt korábban a Montecristo Magazine, a J-Source és a CBC Nova Scotia számára.

 


Forrás: Lion’s Roar
Készítette: Harlam Bálint

Kapcsolódó