Főoldal > A Leicester City nevű focicsapatnak titkos fegyvere van a Premier League mérkőzései során – buddhista szerzetesek!

A Leicester City nevű focicsapatnak titkos fegyvere van a Premier League mérkőzései során – buddhista szerzetesek!

A Leicester City váratlan előretörése a Premier League címért lehet, hogy meglepő okokra vezethető vissza: egy thai szerzetes jelenlétére.

A „rókákat” rendszeresen meglátogatta Phra Prommangkalachan buddhista szerzetes az elmúlt három szezon során. Szerecnsehozó talizmánokat osztott szét a játékosok közt, és megáldotta a pályát is.

Phra úgy gondolja, hogy a Leicesterben tett látogatásai gyakorolhattak hatást a futballklub szerencséjének fordulására. A Leicester öt ponttal hagyta le a Tottenham Hotsuprt a Premier League-ben múlt hétfőn, amikor 1-0-ra legyőzte a Newcaste Unitedot. A csapat idei teljesítményét megelőzte az elmúlt három év, melynek során a csapat bejutott a felsőbb ligába, és szenzációs mérkőzés során megmenekült a kieséstől.  Phra azt mondja, „amuletteket akasztok a nyakukba, és textilből készült talizmánokat adok nekik. Nem vagyok benne biztos, hogy értik, amit elmagyaráztam nekik ezekről a holmikról, de azt tudják, hogy szerencsét hoz.”

 

Vichai Srivaddhanaprabha, a Leicester tulajdonosa közismerten hívő buddhista, ezért is hozta a szerzeteseket a csapathoz. Phra biztos benne, hogy a bajnokság végén a Leicester tartja majd a magasba a kupát. „Vichai azért hozott ide szerzeteseket, hogy imádkozzanak a menedzsment és a játékosok jó szerencséjéért” – teszi még hozzá. – „Biztos vagyok benne, hogy idén elsők leszünk a Premier League-ben.”

Szavait a szerencséről alátámasztja, hogy a Leicester ebben a szezonban 12 meccset is egy góllal nyert meg, amivel csúcstartó a Premier League-ben.

 

Forrás : dailymail.co.uk

Fordította: Tari Zsuzsanna

Kapcsolódó

Hírek

Egyszázalék – 2024

A Tan Kapuja Buddhista Egyház technikai száma 0255 – Köszönjük szépen, ha adója egy százalékával fenntartónkat támogatja! Az állampolgárok az idei évben is felajánlhatták személyi