Főoldal > A mianmari pagodafesztivál három év után újra – képriport

A mianmari pagodafesztivál három év után újra – képriport

Három év kihagyás után a mianmari buddhisták újra megünneplik a pagodafesztivált. Az esemény tizenhét napig tart, amelynek során a Buddha szent képeit úsztatják csónakokon az Inle-tónál, a keleti Shan tartományban.

Az esemény a régió legnagyobb buddhista fesztiválja. A környékről sokan zarándokolnak a tóhoz, hogy felajánlásokat tegyenek a pagodában a benne őrzött Buddha képeknek és a szerzeteseknek. 

A szertartások mellett a résztvevők énekelnek és táncolnak, sőt a rátermettek egy csónakversenyen is résztvehetnek. A verseny résztvevői a hajókat sajátos módon egy lábbal hajtják, ami egyedülálló és a fesztivál legnagyobb attrakciója.

Az Outlook India képriportját láthatják az eseményről. A fényképeket Thein Zaw készítette.

 

Egy nagy csónakban Buddha képeket úsztatnak a pagoda fesztivál részeként az Inle-tavon, a keleti Shan tartományban.

 

 

Az Inntha etnikai közösséghez tartozó résztvevők egy hosszú csónakon szállítják a Buddha ábrázolásokat egy kolostorba a fesztivál részeként.

 

 

 

A helyi lakosok motorcsónakokon érkeznek, hogy megtekintsék a kolostorba szállított Buddha képeket.

 

 

 

 

Forrás – Outlook India

 

Mekong Tourism

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó