Főoldal > A monostor gyermekei – filmajánló

A monostor gyermekei – filmajánló

Május 15-e péntekig ingyen megtekinthető Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai rendezte dokumentumfilm a MADOKE – A Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete jóvoltából a honlapjukon.

A történet Bhutánban, az apró himalájai királyságban játszódik. Egy család két generációjának dilemmáját tárja elénk. Tenzin és családja generációk óta egy mára kihasználatlan kolostor őrzésével van megbízva. De abban már elég nagy a bizonytalanság, hogy ez a feladat tovább szál-e Gyembóra a fiára, vagy megtörik. Hagyomány és modernitás, menjek vagy maradjak és az örök, generációs dilemmák közt egyensúlyoz ez a rendkívül érzékeny film. Nem csak egy család életébe enged bepillantást, hanem a szereplőkön keresztül Bhután múltjába, jelenébe és lehetséges jövőjébe. 

A film szerepelt számos fesztiválon, köztük a lengyelországi Five Flavours Buddhista Filfesztiválon 2017-ben, ugyanekkor a Bhutan Film Association a legjobb dokumentumfilmnek járó elismerésben részesítette. 

A filmről, alkotóiról, fesztiválszerepléseiről többet az alábbi linken lehet megtudni:
Ugyanitt tekinthető meg maga a film is, de ne feledjétek, csak péntekig!
Jó mozizást!

https://madoke.hu/dokumentumfilmek-online-2020/a-monostor-gyermekei/

Kapcsolódó

Műsorajánló

A Tan Kapuján túl – Beszélgetés Láng Balázzsal

„Idealista és realista konfliktust hordozok magamban, amely egyrészről mindig az égbe szeretett volna emelkedni a szabadság megtapasztalása érdekében, másrészről mindig elmerült a fizikai világ-működés, a

Hírek

Egy hetes Vészák ünnepség Ladakban

A  neves buddhista szellemi vezető és társadalmi elkötelezettségéről ismert szerzetes, a tiszteletreméltó Bhikkhu Szanghaszéna az India északi részén, Ladakban működő nonprofit szervezet, a Mahábódhi Nemzetközi