Főoldal > A monostor gyermekei – filmajánló

A monostor gyermekei – filmajánló

Május 15-e péntekig ingyen megtekinthető Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai rendezte dokumentumfilm a MADOKE – A Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete jóvoltából a honlapjukon.

A történet Bhutánban, az apró himalájai királyságban játszódik. Egy család két generációjának dilemmáját tárja elénk. Tenzin és családja generációk óta egy mára kihasználatlan kolostor őrzésével van megbízva. De abban már elég nagy a bizonytalanság, hogy ez a feladat tovább szál-e Gyembóra a fiára, vagy megtörik. Hagyomány és modernitás, menjek vagy maradjak és az örök, generációs dilemmák közt egyensúlyoz ez a rendkívül érzékeny film. Nem csak egy család életébe enged bepillantást, hanem a szereplőkön keresztül Bhután múltjába, jelenébe és lehetséges jövőjébe. 

A film szerepelt számos fesztiválon, köztük a lengyelországi Five Flavours Buddhista Filfesztiválon 2017-ben, ugyanekkor a Bhutan Film Association a legjobb dokumentumfilmnek járó elismerésben részesítette. 

A filmről, alkotóiról, fesztiválszerepléseiről többet az alábbi linken lehet megtudni:
Ugyanitt tekinthető meg maga a film is, de ne feledjétek, csak péntekig!
Jó mozizást!

https://madoke.hu/dokumentumfilmek-online-2020/a-monostor-gyermekei/

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek