Főoldal > „A remény, a bátorság és az együttérzés egyesítése válság idején” online beszélgetés a Dalai Lámával – ajánló

„A remény, a bátorság és az együttérzés egyesítése válság idején” online beszélgetés a Dalai Lámával – ajánló

Beszélgetést szervez Őszentségével, a Dalai Lámával a Mind & Life Institute, hogy buddhista és tudományos szempontból dolgozzák fel a remény, a bátorság és az együttérzés szerepének és erejének a témáját a mai válságos időkben.

A beszélgetés résztvevői Prof. Elissa Epel stresszkutató és Assoc. Prof. Michelle Shiota érzelemkutató. A december 8-án sorra kerülő esemény „Házigazdája a Mind & Life Institute elnöke Susan Bauer-Wu, míg moderátor a buddhista tudós John Dunne lesz, a tolmácsolásról Thupten Dzsinpa fog gondoskodni” – áll az Intézet nyilatkozatában.

A válságok gyakran a radikális változások szükségességére mutatnak rá. Mi a szerepe a remény hangsúlyozásának egy pozitív jövőkép létrehozásához? A levert szív képes-e cselekedni, és még mielőtt világos elképzelésünk lenne, szükségesek-e a radikális változások? Hogyan ápolhatjuk az örömöt a megpróbáltatások közepette?” – teszi fel sorra a megbeszélés témájául szolgál kérdéseket az Intézet.


A Dalai Láma                                                                       Dr. Michelle Shiota                                                          Thupten Dzsinpa tolmács

Elissa Epel a San Francisco-i Kalifornia Egyetem Pszichiátriai Tanszékének professzora és alelnöke. Fő kutatási területe az, hogy a stressztűrés és az éberség (mindfullness) milyen hatással van az ember jólétére, valamit az, hogy miképpen alakítható át az éghajlati szorongás a a klímavédelem érdekében kifejtett cselekvéssé.

Michelle Shiota az Arizonai Állami Egyetem pszichológia docense és a Szerhasználat és az Addikcióátvitel Kutatóhálózatának – Substance Use and Addiction Translational Research Network (SATRN) igazgatója. A pozitív érzelmeket, az érzelemszabályozást, a szoros kapcsolatokban zajló érzelmi folyamatokat és a viselkedésváltozás érzelmekkel kapcsolatos mechanizmusait tanulmányozza.


Dr. Elissa Eppel                                                                  Dr. John Dunne moderátor                                           Dr. Susan Bauer-Wu az Intézet igazgatója

Az élő adást számos nyelvre szinkrontolmácsolják, sajnos magyarra nem.

Az esemény december 8-án kerül megrendezésre, magyar idő szerint meglehetősen korán, reggel 4:30-tól.

A korai időpont miatt azonban nem érdemes elkeserednünk, mivel a beszélgetést rögzítik és egy regisztrációt követően elküldik számunkra a linket, amelyen keresztül egy későbbi időpontban is meg tudjuk tekinteni.

Az esemény az alábbi felületeken lesz elérhető: M&L youtube csatornája ill. a Facebook oldalukon.

Forrás – Mind&Life Institute, Buddhistdoor

 

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Szamjak Mahádán fesztivál Buddha szobrokkal Nepálban

Március 14-én ünnepelték a nepáli buddhisták a Szamjak Mahádán ünnepet Lalitpurban, Nepál negyedik legnépesebb városában, amelyre különböző szentélyekből összesen mintegy 140 Buddha szobrot gyűjtöttek egybe.