Főoldal > A Tan Kapuja Mandala Általános Iskola

A Tan Kapuja Mandala Általános Iskola

A Tan Kapuja Buddhista Egyház 2022 őszén – felmenő rendszerben, egy elsős osztállyal – általános iskolát indít Budapesten.

Szeretettel várják a jelentkezőket!

Itt olvashatók pedagógiai újításaik

Az egyház alapító okiratában megfogalmazta célkitűzését, melyre a „A Tan Kapuja” elnevezés is utal: a Tan, vagyis a Buddha tanításának átadása, megosztása. Az egyház az elmúlt évtizedekben oktatási intézményein – a Buddhista Főiskolán a Tejút Buddhista Pedagógiai Központon  és gimnáziumán  – keresztül különböző korosztályok és társadalmi csoportok számára tette elérhetővé Buddha tanításait, és figyelemre méltó eredményeket mutatott fel.

Az újonnan alapuló általános iskola létrehozásával az egyház szeretné kiszélesíteni nevelési-oktatási tevékenységét, s egy komplex, a keleti és nyugati pedagógia elveit ötvöző, buddhista szemléletű alternatív pedagógiai program megvalósítását tűzte ki céljául.Az iskola nemcsak a buddhista szülők, hanem minden – a buddhizmus alapértékeivel azonosulni tudó – szülő számára lehetőséget szeretne biztosítani, hogy gyermekét nyugodt, békés környezetben és ösztönző közösségben tudja.

Célunk, hogy gyermekeink boldog, kiegyensúlyozott, örömteli életet éljenek mind az iskolaévek alatt, mind azt követően. Hisszük, hogy az iskola spirituális hely és szellemi műhely, melynek elsődleges célja, hogy segítse közössége tagjainak testi-lelki-szellemi épülését, a Tanító legfontosabb feladata pedig a példamutatás.

Az iskola honlapja

 

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó