Főoldal > A thai kormánynak nem tetszenek a szerzetesekről MI-vel készült képek

A thai kormánynak nem tetszenek a szerzetesekről MI-vel készült képek

A thaiföldi kormány sürgeti a kiberrendőrséget, hogy tartóztassa le a szerzetesekről, mesterséges inteligencia által generált elfogadhatatlan képek alkotóit. A képeken a buddhista szerzeteseket olyan tevékenységek közben ábrázolnak, mint a metálbandában való zenélés vagy a motorversenyzés.

A Buddhizmus Nemzeti Hivatala (National Office of Buddhism – NOB) a thaiföldi kiberrendőrség segítségét kérte, miután a Facebookon a buddhizmussal kapcsolatos nem megfelelő tartalmakra bukkantak. A tartalmakat mesterséges intelligencia segítségével hozták létre, és buddhista szerzeteseket ábrázolnak olyan nem vallási tevékenységek végzése közben, mint a zenélés vagy a motorversenyzés. Ezek a képek sértik a szerzetesek reputációját és aggodalmat keltenek a buddhista közösségekben. 

Suphat Mueangma, a Buddhista Szövetség titkára és a NOB szóvivője nyilatkozata szerint a kioberrendőrség segítségét kérték a tartalom forrásának a felderítésében. A NOB eddig kilenc ilyen szerzeteseket MI generált sértő képet talált a Facebookon. Suphat hozzátette, hogy céljuk a kiberrendőrséggel való folyamatos egyeztetés ilyen képek eltávolítása érdekében. 

A szóvivő szerint a mesterséges intelligenciával készült, a szerzetesei közösséget lejárató képek egyre gyakoribbak a közösségi médiákban. Az ilyen tartalmak félreértésekre adhatnak okot, és rendkívül károsak a szerzetesi közösség megítélésében.  

Az eset nem újkeletű. Idén márciusban például egy Vlagyimír Putyint ábrázoló kép vált virálissá a neten. Az orosz elnököt szerzetesnek öltözve ábrázolták egy MI generált képen mondván, hogy “elfogadta a buddhizmust”. Természetesen ez is hazugság volt. 

 

Forrás – Thaiger

Mothership

Képek – Mothership

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó