Főoldal > A Vietnámi Buddhista Szangha 748 milliárd vietnámi dongot költött jótékonysági célokra

A Vietnámi Buddhista Szangha 748 milliárd vietnámi dongot költött jótékonysági célokra

A Ho Si Minh-városban székelő Vietnámi Buddhista Szangha (Vietnam Buddhist Sangha – VBS) hivatalos bejelentése szerint a tavalyi évben 748 milliárd vietnámi dond értékben (több mint 30 millió dollár, vagy 10,5 milliárd forint) végzett jótékonysági és szociális tevékenységet.

A hírt a legtiszteletreméltóbb Thich Le Trang, a Vietnámi Buddhista Szangha ho si minh-városi végrehajtó bizottságának vezetője hozta nyilvánosságra egy január 24-i konferencián, amelyen áttekintette a buddhista szervezet az elmúlt évre vonatkozó ügyeit, és a 2024-es év megvalósítandó feladatait.

Az elmúlt évben a szervezet számos fontos eredményt ért el, alapot teremtve ezzel a buddhista tevékenységek komoly fejlődéséhez 2024-ben és az azt követő években. A konferencia megállapította, hogy sikeresen szervezett hagyományos buddhista és nemzeti rendezvényeket, eezl hozzájárult a buddhista hívek vallási és gyakorlati tevékenységeinek bővítéséhez, sokszínűségéhez.

A konferencia jóváhagyta a város szanghájának 2024-re vonatkozó buddhista ügyekkel kapcsolatos programját, ami 10 célt és 16 feladatot fogalmaz meg, célja a buddhizmus fejlődésének elősegítése az országban. A ho si min-városi Vienámi Buddhista Szangha folytatja szoros együttműködését a Vietnámi Hazafias Front bizottságaival a kormány által kezdeményezett hazafias kampányok és mozgalmak létrehívásában, valamint törekszik a digitális technológiák alkalmazására a tevékenységei megvalósításában. 

Nguyen Thanh Trung, Ho Si Minh-város Vietnámi Hazafias Front bizottságának alelnöke, miközben méltatta a városi buddhista szangha tevékenységét, sürgette a Vienámi Buddhista Szangha végrehajtó bizottságát, hogy továbbra is gondoskodjon a szerzetesekről, szerzetesnőkről és buddhista gyakorlókról. Bátorítsa és vezesse őket, hogy továbbra is vegyenek részt a városi Hazafias Front bizottságának tevékenységeiben és programjaiban, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Ho Si Minh-város gazdag és virágzó város legyen.

(A kiemelt képen a legtiszteletreméltóbb Thich Le Trang, a Ho Si Minh-város vietnami buddhista Sangha vezetője beszél a konferencián.)

Forrás – Viet Nam News

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó