Főoldal > A világ legnagyobb imamalmát avatták Vietnámban

A világ legnagyobb imamalmát avatták Vietnámban

Március 11-én avatták fel a vietnámi Lam Dong tartományban lévő, szintén nemrég felavatott szellemi és kulturális központ, a Samten Hills Dalat területén a világ legnagyobb imamalmát. A “Drigung Kagyü Rincsen Khorcsen Khorve Go Gek” nevű hatalmas imakerék, ami a hivatalosan is bekerült a Guinness világrekordjai közé, 37 méter magas, 16,5 méter kerületű, rézből készült, 200 tonna súlyú és 24 karátos arannyal van bevonva. 

(Videó a központról:)

Az imakerék avatásán számos helyi politikai és vallási vezető vezető vett részt, köztük Nguyen Huu Dzung, a Vietnami Hazafias Front Központi Bizottságának alelnöke, aki így nyilatkozott: „Vietnam egy olyan ország, ahol a buddhizmus számára kedvezőek a feltételek és teljes a különböző iskolák közötti összhang. Vannak északi és déli buddhista irányzatok, zen buddhizmus, Tiszta Föld buddhizmus és tantrikus buddhizmus, beleértve a Vadzsrajána buddhizmust is. Mindemmellett a vietnámi buddhizmusban létrejöttek egyedi iskolák is, amelyek csak Vietnámban találhatóak meg, ilyen például a Truc Lam Yen Tu zen iskola és a kolduló buddhista iskola. Ezek együtt léteznek, támogatják és kiegészítik egymás értékeit, az emberek figyelmét az igazságra, az együttérzésre és a szépségre irányítják.”

vnexpress.net

A Samten Hills Dalat szóvivője szerint: “Ez a spirituális és kulturális komplexum el fogja nyerni a vietnámi buddhista közösség figyelmét. A világ legnagyobb imakerekével a Samten Hills Dalat felelőséget vállal egy spirituális és kulturális tér megteremtéséért, a történelemi hagyomány felélesztéséért, és abban, hogy jelentős örökséget hagyjon, olyat, amilyen évszázadokkal ezelőtt virágzott a Li és Tran dinasztiák alatti Vietnámban. Ezek az örökségek még mai napig is komoly értéket képviselnek a vietnámi emberek szellemi életében.”

(Videó az avatásról:)

A központ és az imakerék is szabadon látogatható az érdeklődők, turisták és zarándokok számára. A Samten Hills Dalatba látogatók megtekinthetik a buddhákat, bódhiszattvákat ábrázoló míves festményeket vagy a központ pazar természeti környezetében gyönyörködhetnek. A központ alapítása és építészeti stílusa is a vadzsrajána buddhizmushoz kötődik, de szándékuk szerint ökumenikusak, a barátság és a béke kultúráját szándékoznak képviselni a buddhista irányzatok, a vallások és a nemzetek között.

 

vnanet.vn

A komplexumot holisztikus úticélnak szánják a test, az elme és a lélek számára. Az alapítója a tiszteletreméltó Drubvang Szönam Dzsorfel buddhista szerzetes, aki észak-indiai Ladakhból érkezett Vietnámba. Követőivel és a Vietnámi Buddhista Szövetség támogatásával közösen hozta létre a Drikung Kagyü Szamten Ling Vietnámot, ami a vietnámi vadzsrajána buddhisták központi kulturális és szellemi szervezete. 

globenewswire.com

 

Forrás – Buddhisdoor

Globe Newswire

Vietnam Plus

Youtube/Samten Hills Dalat 1.

Youtube/Samten Hills Dalat 2.

Kiemelt kép: nld.com.vn

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

 

Kapcsolódó

Hírek

Egyszázalék – 2024

A Tan Kapuja Buddhista Egyház technikai száma 0255 – Köszönjük szépen, ha adója egy százalékával fenntartónkat támogatja! Az állampolgárok az idei évben is felajánlhatták személyi