Főoldal > Ácsán Dzsajaszáró áldása 2022-re

Ácsán Dzsajaszáró áldása 2022-re

Ácsán Dzsajaszáró théraváda meditációs mester 2022-es áldása a képre kattintva megtekinthető:

„Megint eltelt egy év és egy új érkezik. Itt a lehetőség, hogy felülvizsgáljuk életünket és olyan célokat tűzzünk ki, amelyek mentén élve sokkal jobban összhangba tudunk kerülni a Buddha bölcsességével. Ennek nem kell feltétlenül valami nagyon mélységes dolognak lennie. Ez egyszerűen csak annyit jelent, hogy életünket olyan irányba tereljük, hogy képesek legyünk megvédeni a tudatunkat a szennyeződésektől, amelyek a szenvedés forrásai, és hogy el tudjuk engedni azokat a szennyeződéseket, amelyek még ott kavarognak az elménkben.

Olyan életet éljünk, amelyben nagyobb jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a szívünkben erényeket érleljünk, kezdve az éberséggel, a türelemmel, a kedvességgel és mindazokkal az erényekkel, amelyek a boldogság okait és feltételeit jelentik. Függetlenül attól, hogy milyen évet írunk, hogy milyen kort élünk, ezek mindig az emberi lények örök problémái voltak, a szenvedés és a boldogság problémái, és azé, hogyan tudnánk a szenvedést megszüntetni és hogyan lennénk képesek kiérlelni a boldogságunkat és meg is tartani azt.

Tehát az olyan kihívások és feszültségek és kiváltó okok közepette, amelyek szorongásra, félelemre és depresszióra, kétségbeesésre hajlamosítanak minket, még ebben az időszakban is arra szeretnélek buzdítani titeket, hogy figyeljétek meg, hogy milyen mértékben tesszük rosszabbá a dolgokat, mint amilyeneknek kéne lenniük a gondolkodásunk által, és mert nem vagyunk elég érettek, mert hiányzik belőlünk a képesség, hogy felismerjük a mérgező gondolkodást, és hogy nagyon finoman le tudjuk tenni.

Mindig lesznek problémák, mindig lesznek kihívások, viszont nem muszáj a kelleténél rosszabbá tennünk őket. Sokkal jobbá is tehetjük őket, mint amilyenek lehetnének. Tanulhatunk tőlük. De ez gyakorlást, tanulást igényel, egyfajta életmódot, ahogyan cselekszünk, ahogyan beszélünk, és ami a legfontosabb, hogy a belső világunkban a figyelmünket a belső világunk felé tudjuk fordítani, hogy megtanuljuk észrevenni mi is folyik odabent, és hogy különbséget tudjunk tenni aközött, ami érdemes a táplálásra és ápolásra, és aközött amit le kell tenni.

Ez a munka végigkíséri az életünket, bármilyen cselekvési területen is találjuk magunkat a kolostorban, vagy az irodában, vagy otthon a családdal. Mindig fennáll ez a választás, hogy engedjük-e az elménknek, hogy a szenvedés ösvényén vezessen minket, vagy a szenvedésből kivezető utat választjuk.

Ezért szeretnék mindenkinek olyan új évet kívánni, amiben a szenvedésetek csökken, a boldogságotok és a megelégedettségetek viszont növekszik. Éljetek mindannyian egészségben és legyetek sikeresek a feladataitok és kötelességeitek teljesítésében, és éljetek olyan életet, amelynek célja, hogy a saját boldogságotok és hasznotok együtt járjon mások boldogságával és hasznával is.”

 

Ácsán Dzsajaszáró

 

Forrás – facebook/watch

 

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó